Investiţie de 10 mil. euro pentru extinderea parcului etnografic din Cluj-Napoca, cel mai mare din ţară

Postat la 24 aprilie 2019 53 afişări

Consiliul Judeţean Cluj a alocat 10 milioane de euro pentru extinderea Parcului Etnografic Naţional ’’Romulus Vuia’’, cel mai mare din ţară, proiect ce vizează o suprafaţă de peste 42 de hectare, în care sunt incluse poiana şi Pădurea Hoia.

Investiţie de 10 mil. euro pentru extinderea parcului etnografic din Cluj-Napoca, cel mai mare din ţară

 Proiectul de extinderea include centrul de vizitatori (compus din punct de informare turistică, sală multifuncţională evenimente, expoziţii, cafeterie, depozite, centrul administrativ (birouri administrative, zonă seminarii, zonă lucrători Parcul Etnografic, atelier de dulgherie), Satul de Vacanţă (compus din şură de joc, case în stilul tradiţional românesc/săsesc/maghiar, ateliere de prelucrare a lemnului, a textilelor, de olărit şi pictură tradiţională) şi pădurea-parc Hoia.

 

Proiectul presupune şi amenajarea pădurii-parc Hoia, a pajiştii estice cu o scenă în aer liber şi a pajiştii vest ca şi loc pentru evenimente în aer liber, realizarea unor promenade pe aleea muzeului etnografic, amenajare bike-park, locuri de joacă pentru copii, parc canin, circuite de gymnastică în aer liber, respectiv amenajări pentru hrănirea animalelor sălbatice şi picnic.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj napoca,
parc,
extindere,
crestere,
investitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.