TikTok opreşte serviciul de cumpărături online în Indonezia

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 octombrie 2023 21 afişări

Aplicaţia de social media TikTok îşi suspendă serviciul de cumpărături online din Indonezia pentru a respecta noile reguli din ţara asiatică. Asta după ce Indonezia a decis să interzică tranzacţiile de bunuri pe reţelele de socializare în cadrul noilor reglementări comerciale, potrivit BBC.

TikTok opreşte serviciul de cumpărături online în Indonezia

Măsura va intra în vigoare la ora locală 17.00.

„Prioritatea noastră este să rămânem în conformitate cu legile şi reglementările locale. Ca atare, nu vom mai facilita tranzacţiile de comerţ electronic în TikTok Shop Indonesia", a anunţat TikTok marţi.

Indonezia a fost prima ţară care a introdus serviciul de comerţ electronic al aplicaţiei în 2021 şi, ulterior, a devenit una dintre cele mai mari pieţe pentru TikTok Shop.

Guvernul Indoneziei spune că reglementările vor proteja comercianţii locali, fizici şi online. Anterior, autorităţile au explicat că vânzătorii de pe platformele de socializare ameninţă pieţele tradiţionale deoarece reglementările comerciale actuale nu acoperă în mod specific tranzacţiile de pe platformele social-media.

„Social media şi comerţul social nu pot fi combinate", a declarat Jerry Sambuaga, ministrul adjunct al comerţului, în faţa parlamentului indonezian.

Indonezia, cu o populaţie de peste 270 de milioane de locuitori, a înregistrat anul trecut tranzacţii de comerţ electronic în valoare de aproape 52 de miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de compania de consultanţă Momentum Works.

Dintre acestea, 5% au avut loc pe TikTok, în principal prin live-streaming, susţine sursa menţionată.

Comerţul electronic din Indonezia ar putea să crească până la 95 de miliarde de dolari până în 2025, potrivit unui raport privind industria din 2022 realizat de Alphabet's Google, Temasek Holdings şi Bain & Company.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
indonezia,
tiktok,
comerţ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.