The Washington Post: Un grup disident, care vrea să-l înlăture de la putere pe Kim Jong Un, ar fi organizat un raid ce a vizat ambasada nord-coreeană în Spania

Autor: Mircea Olteanu Postat la 16 martie 2019 79 afişări

Un grup disident, care vrea să-l înlăture de la putere pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, ar fi organizat un raid asupra ambasadei Coreei de Nord în Spania, relatează cotidianul The Washington Post, citând surse familiare cu planificarea şi executarea misiunii.

La finalul lunii februarie, cu doar câteva zile înainte de summitul de la Hanoi, între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, persoane mascate s-au infiltrat în Ambasada Coreei de Nord la Madrid, au imobilizat mai mulţi angajaţi ai misiunii diplomatice, au furat calculatoare şi telefoane mobile, după care au părăsit locul faptei în două vehicule de lux.

Grupul responsabil pentru această operaţiune este cunoscut sub numele de Cheollima Civil Defense, o organizaţie secretă disidentă care doreşte să înlăture de la putere dinastia Kim, potrivit surselor menţionate anterior de cotidian.

Oficialii guvernamentali din Coreea de Nord, Statele Unite şi Spania au refuzat să comenteze informaţiile despre presupusa implicare a acestui grup.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
COREEA DE NORD,
SPIONAJ,
ambasada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.