The Guardian:Restricţiile antiepidemice evidenţiază amploarea industriei mamelor-surogat din Ucraina

Postat la 25 iunie 2020 78 afişări

The Guardian:Restricţiile antiepidemice evidenţiază amploarea industriei mamelor-surogat din Ucraina

Restricţiile antiepidemice au evidenţiat amploarea afacerilor cu mame de tip surogat din Ucraina, iar acum unele femei implicate în aceste activităţi comerciale au început să denunţe situaţia, potrivit cotidianului The Guardian.

Numeroşi copii ai unor cupluri străine sunt născuţi de mame-surogat ucrainene la Centrul pentru Reproducere BioTexCom din Kiev, cea mai mare clinică de acest tip din lume. Imediat după naştere, mulţi copii au fost blocaţi o perioadă în Hotelul Venice, situat la periferia oraşului Kiev. Bebeluşii au fost blocaţi în hotel deoarece părinţii biologici nu au putut ajunge ori pleca din Ucraina din cauza restricţiilor anticoronavirus impuse în martie.

Compania BioTexCom a prezentat imagini din hotel la jumătatea lunii mai, în efortul de a evidenţia situaţia delicată a părinţilor şi de a convinge autorităţile să redeschidă frontierele.

Cazul acestor bebeluşi a fost în atenţia presei din întreaga lume, iar, la începutul lunii iunie, circa 50 de copii erau încă în hotel, cazul evidenţiind probleme etice şi amploarea industriei naşterilor comerciale din Ucraina.

Mykola Kuleba, Avocatul Poporului din Ucraina responsabil de drepturile copiilor, a denunţat încălcarea legislaţiei, subliniind că nu mai este suficiantă reformarea sistemului, ci este necesară interzicerea serviciilor de surogat pentru cuplurile străine.

Într-o economie precară, în care salariul mediu este de circa 330 de euro pe lună şi în contextul continuării conflictului cu Rusia şi cu grupurile proruse, multe femei sărace din Ucraina, în special din oraşe mici şi din zone rurale, acceptă să fie mame-surogat în schimbul banilor, chiar dacă suportă costuri uriaşe în materie de sănătate şi la nivel psihologic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
mame,
restrictii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.