Tesla recheamă în service aproape 200.000 de maşini, din cauza unei erori de software

Autor: Laura Buciu Postat la 26 ianuarie 2024 19 afişări

Tesla recheamă în service aproape 200.000 de vehicule în SUA, deoarece camera de rezervă ar putea să nu funcţioneze în timp ce maşina se află în marşarier.

Tesla recheamă în service aproape 200.000 de maşini, din cauza unei erori de software

Rechemarea vizează anumite modele Y, S şi X începând cu anul model 2023, potrivit AP.

Toate sunt echipate cu computerul „Full Self-Driving” 4.0 şi rulează versiunea de software 2023.44.30 până la 2023.44.30.6 sau 2023.44.100.

Compania spune în documentele postate de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA că instabilitatea software-ului poate împiedica afişarea imaginilor de către camera video în timp ce Tesla se află în marşarier. Agenţia de siguranţă spune că acest lucru poate creşte riscul unui accident.

Tesla spune în documente că nu are cunoştinţă de niciun accident sau rănire accidentală. Documentele spun că problema a fost rezolvată cu o actualizare online a software-ului.

Proprietarii vor fi notificaţi prin scrisoare începând cu 22 martie.

Tesla a început să primească plângeri cu privire la această problemă la sfârşitul lunii decembrie şi a decis să facă o rechemare în 12 ianuarie, spun documentele. Până la 22 ianuarie, compania avea 81 de reclamaţii de garanţie potenţial legate de problemă.

Aceste maşini nu se pot conduce singure, în ciuda faptului că au un sistem „Full Self-Driving”, iar şoferii umani trebuie să fie pregătiţi să intervină în orice moment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
eroare,
software

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.