Tesla calcă pedala de frână: Profitul gigantului auto a scăzut după ce compania a ieftinit modelele sale de autoturisme electrice

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 20 iulie 2023 118 afişări

Tesla calcă pedala de frână: Profitul gigantului auto a scăzut după ce compania a ieftinit modelele sale de autoturisme electrice

Tesla a raportat în trimestrul al doilea un profit mai mic cu 18%, pe fondul reducerilor de preţuri care au afectat veniturile. Cu toate acestea, la capitolul profitabilitate, compania se descurca mai bine decât se aştepteau analiştii de pe Wall Street, scrie Finanical Times.

Acţiunile Tesla au crescut cu 137% de la începutul anului, cele mai multe câştiguri fiind înregistrate în ultimele două luni, deoarece Wall Street a aplaudat strategia sa de reducere a preţurilor pentru a proteja cota de piaţă pe o piaţă destul de şubredă a vehiculelor electrice.

Analiştii se aşteptau la un declin mai accentuat în ultima perioadă, după ce vânzările slabe de la începutul anului au determinat Tesla să reducă preţurile. Măsura a revigorat vânzările şi a ridicat livrările în al doilea trimestru mai mult decât se aştepta. Chiar şi la nivelurile actuale scăzute, marjele brute de profit ale Tesla depăşesc majoritatea producătorilor auto tradiţionali.

Tesla a depus eforturi pentru a creşte eficienţa producţiei de automobile şi pentru a mări volumele de la cele mai noi fabrici din Texas şi Germania. Aceasta a declarat că aceste eforturi au jucat un rol important în limitarea scăderii marjei sale operaţionale globale la 9,6% în acest trimestru, cu cinci puncte procentuale mai puţin decât în urmă cu un an.

În mare parte datorită îmbunătăţirii capitalului de lucru, Tesla a reuşit, de asemenea, să îşi majoreze cash flowul pentru trimestrul doi la 1 miliard de dolari, de la 441 milioane de dolari în cele trei luni precedente.

Profitul ajustat pe acţiune pentru al doilea trimestru a ajuns la 91 de cenţi, în creştere de la 76 de cenţi în acelaşi trimestru al anului trecut şi peste cei 82 de cenţi la care se aşteptau majoritatea analiştilor. Veniturile au crescut cu 47% până la 24,9 miliarde de dolari, cu aproximativ 500 de milioane de dolari peste previziuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
preturi,
profit,
scadere,
auto,
reduceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.