Teodorovici: Bugetul pe 2019 este construit pe un deficit de 2,55%

Postat la 29 ianuarie 2019 61 afişări

Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site-ul ministerului de resort marţi, după discuţiile cu reprezentanţii primarilor, fiind construit pe un deficit bugetar de 2,55%.

Teodorovici: Bugetul pe 2019 este construit pe un deficit de 2,55%

De asemenea, ministrul Finanţelor a mai afirmat marţi, în cadrul unei discuţii cu presa, că bugetul este construit pe o creştere economică de 5,5%.

„Nu afectează deloc (n.red. întârzierea bugetului), pentru că există un cadru legislativ pentru funcţionare, pe baza bugetului din anul anterior, chiar dacă nu s-a adoptat bugetul. De ce am întârziar? Pentru că discuţiile au fost destul de largi cu toţi actorii, Parlamentul a fost în vacanţă”, a mai spus Teodorovici.

În noul buget, Sănătatea şi Educaţia vor primi mai multe resurse, iar Apărarea 2%, conform ministrului Finanţelor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
construire,
deficit,
minister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.