Tensiune în Asia. Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 ianuarie 2024 79 afişări

Coreea de Nord este acuzată de Coreea de Sud şi de Japonia că a lansat o nouă rachetă balistică. Incidentul a avut loc duminică. Se pare că resturile au căzut deja în ocean.

Tensiune în Asia. Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică în largul coastei sale de est, au anunţat autorităţile din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

De asemenea, paza de coastă japoneză a confirmat că resturile proiectilului au căzut în apă. Ar putea fi o rachetă balistică, au mai transmis cei de la paza de coastă.

Tensiunile în regiune sunt la cote foarte ridicate din cauza testelor militare frecvente ale Phenianului. Totodată, în noiembrie, Coreea de Nord a lansat primul său satelit militar de spionaj.

În decembrie, Coreea de Nord a anunţat că a testat cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală pentru a evalua pregătirea de război a forţei sale nucleare. În replică SUA şi aliaţii săi Coreea de Sud şi Japonia au efectuat mai multe exerciţii militare şi au înfiinţat un sistem de partajare a datelor în timp real despre rachete.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
rachetă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.