Telerenta şi grupul BobNet au lansat un automat de unde se pot închiria televizoare

Autor: Ioana Nita Postat la 12 iulie 2023 73 afişări

Start-up-ul local Telerenta, care a construit o platformă automatizată pentru închirierea de echipamente electronice, a lansat un serviciu nou, numit RentBox, care le permite utilizatorilor casnici să închirieze pe loc un televizor de la un aparat automatizat.

Telerenta şi grupul BobNet au lansat un automat de unde se pot închiria televizoare

Start-up-ul local Telerenta, care a construit o platformă automatizată pentru închirierea de echipamente electronice, a lansat un serviciu nou, numit RentBox, care le permite utilizatorilor casnici să închirieze pe loc un televizor de la un aparat automatizat.

Serviciul este dezvoltat împreună cu grupul BobNet, specializat în dezvoltarea de dispozitive IoT şi soluţii automatizate pntru retail, ambele start-up-uri fiind susţinute de fondul american de investiţii NCH (New Century Holdings).

„Soluţia de închiriere instant RentBox este perfect adaptată dinamicii momentului şi vine în întâmpinarea dorinţelor consumatorului modern să obţină totul aici şi acum, ale consumatorului care apreciază libertatea şi flexibilitatea, care caută şi adoptă uşor inovaţiile tehnologice. Prin soluţia de închiriere instant RentBox, Telerenta accesează o nouă zonă de retail, ce presupune prezenţă fizică cu un grad înalt de automatizare şi un alt tip de interacţiune cu clienţii şi prospecţii“, a spus Mădălin Ilie, CEO Telerenta. 

Automatul RentBox, închirierea imediată şi ridicarea instant de televizoare, iar durata întregului proces, de la selecţia produsului, până la intrarea în posesia acestuia, este de ordinul minutelor. Fiecare automat RentBox dispune de 3 televizoare de dimensiuni diferite (32, 40 şi 50 de inci), de la producători diferiţi.

Cum funcţionează RentBox?

-              Clienţii, care vor să închirieze televizorul şi să intre imediat în posesia acestuia, scanează un cod QR afişat pe automatul RentBox şi selectează televizorul şi perioada de închiriere, care variază între 3 şi 24 de luni;

-              Urmează identificarea clienţilor la distanţă şi semnarea electronică a contractului, direct pe telefonul mobil. Identificarea de tip eKYC (Electronic Know Your Customer) este un proces complet automatizat, oferit de Qoobiss România, companie europeană de top în domeniul soluţiilor de verificare digitală a identităţii. Procesul este complet digitalizat şi se realizează în câteva minute;

-              După finalizarea acestor paşi, televizorul poate fi ridicat pe loc din RentBox.

Telerenta a lansat recent o platformă de închiriere de echipamente electronice destinată utilizatorilor casnici din România şi are o piaţă potenţială de 500.000 de utilizatori.

Compania a dezvoltat tehnologia proprie ce permite utilizatorilor individuali să închirieze echipamente electronice (în prezent, televizoare), pentru o perioadă cuprinsă ¬între 3 şi 24 de luni. Clienţii au, astfel, acces permanent la echipamente de calitate superioară, de ultimă generaţie, care pot fi folosite în acord cu nevoile lor.

Procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege foarte uşor dintre produsele listate în platformă şi le pot chiar înlocui cu altele cu specificaţii superioare, oricând, pe durata contractului. La finalul perioadei de închiriere, utilizatorul poate prelungi contractul sau returna produsul închiriat.

Telerenta este o soluţie alternativă la achiziţia de echipamente electronice cu plata integrală pe loc sau în rate şi se adresează tuturor celor interesaţi de tehnologie, dar care nu doresc sau nu îşi permit să facă o achiziţie, şi celor interesaţi să testeze şi să utilizeze în permanenţă cele mai noi echipamente electronice.

În prezent, utilizatorii pot alege din peste 60 de modele TV noi, aflate în garanţie, din gamele curente şi cu mare căutare în piaţă, cu diagonale de până la 215 cm, de la 5 producători de top: LG, Philips, Samsung, Sony şi TCL.

Serviciul oferit de Telerenta are acoperire naţională, produsele închiriate pot fi livrate oriunde în România.

Costurile de închiriere pornesc de la 49,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni. Utilizatorii pot beneficia de avantajele produsului şi de serviciile complementare la costuri lunare comparabile abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

În prezent, primele câteva automate de închiriere instant deja sunt amplasate în câteva mall-uri şi mari centre comerciale din Bucureşti. În viitorul apropiat Telerenta îşi propune crearea, în România, a unei unei reţele de 100 de automate RentBox şi extinderea pe pieţele externe, cu focus în UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Telerenta,
inchiriere,
lansare,
televizoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.