Teilor Holding, companie care controlează lanţul de magazine de bijuterii Teilor, a anunţat afaceri la nivel consolidat de 371,2 mil. lei şi un profit net de 23,2 mil. lei în 2022

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 29 aprilie 2023 44 afişări

Teilor Holding, companie care controlează lanţul de magazine de bijuterii Teilor, a anunţat afaceri la nivel consolidat de 371,2 mil. lei şi un profit net de 23,2 mil. lei în 2022

Teilor Holding, grup de companii care include lanţul de bijuterii de lux Teilor, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN şi Teilor Invest Exchange, având obligaţiuni listate la BVB, a raportat o cifră de afaceri la nivel consolidat de 371,2 milioane de lei în 2022, EBITDA (câştiguri înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare) de 53,8 milioane de lei, un profit net contabil de 10,8 milioane de lei şi un profit net normalizat de 23,2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al holdingului.

„În anul 2022, companiile din cadrul Teilor Holding au înregistrat o dezvoltare rapidă, manifestată în principal prin extinderea la nivel local şi internaţional. În contextul global dificil, suntem bucuroşi de rezultatul net înregistrat de Grup, cu atât mai mult cu cât acesta a fost afectat de inflaţie şi deprecierea leului faţă de dolar, perturbările la nivelul lanţului de aprovizionare şi de dobânzile în creştere. Mergând înainte, nu renunţăm la investiţiile în extinderea amprentei geografice, dar vizăm pieţele pe care suntem deja prezenţi”, spune Mircea Varga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Teilor Holding.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare înregistrate de cele trei entităţi din cadrul Teilor Holding pe parcursul anului 2022, lanţul de magazine Teilor a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea din România de 274,7 milioane de lei, în creştere cu 19% faţă 2021, EBITDA de 35,9 milioane de lei, o majorare cu 8%, şi un profit net de 16,1 milioane de lei, în scădere cu 19% faţă de anul anterior. Creşterea veniturilor a fost determinată de diversificarea produselor vândute, de investiţiile făcute în marketing, recunoaşterea brandului şi în expansiunea reţelei din România.

Aceste rezultate au fost obţinute în contextul unei fluctuaţii la nivelul comportamentului consumatorilor şi a cererii pe parcursul anului 2022, având în vedere reluarea călătoriilor, declanşarea războiului, apariţia inflaţiei şi creşterea ratelor dobânzilor, scriu reprezentanţii companiei în comunicat.

„Este important de menţionat că, ţinând cont de expansiunea accelerată pe care o urmărim, în 2022 existau unităţi ce nu ajunseseră încă la maturitate, iar impactul acestora s-a reflectat într-o proporţie mai mare la nivelul cheltuielilor decât la cel al veniturilor. Cu toate acestea, suntem optimişti şi încrezători că situaţia economică globală va reveni la normal începând cu anul 2024”, adaugă Mircea Varga.

La nivel consolidat, care include performanţa filialelor TEILOR din Polonia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Germania şi Cehia, cifra de afaceri a Teilor a înregistrat valoarea de 269,3 milioane de lei (exclusiv vânzările intra-grup), o creştere de 18% faţă de 2021, în timp ce cheltuielile de exploatare au ajuns la 253,6 milioane de lei, o majorare de 26% în comparaţie cu anul precedent. În 2022, Teilor a extins reţeaua de magazine cu nouă unităţi, dintre care câte trei în România şi Polonia, două în Ungaria şi unul în Cehia.

Pe fondul costurilor legate de această expansiune, coroborat cu faptul că majoritatea magazinelor deschise pe pieţele internaţionale nu au ajuns încă la maturitate, profitul net înregistrat a fost de 5,6 milioane de lei, o scădere de 62% faţă de 2021. Pentru anii 2023-2024, accentul va fi pus pe consolidarea prezenţei în pieţele în care Teilor activează în prezent.

Societatea de creditare financiară Invest Intermed GF IFN a avut în 2022 o cifră de afaceri de 82,5 milioane de lei, în creştere cu 77% faţă de 2021, în principal datorită investiţiilor realizate în dezvoltarea reţelei de agenţii folosind o parte din fondurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni corporative din decembrie 2021. Creşterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra profitului net, care a crescut cu 90% faţă de anul precedent, ajungând la 14 milioane de lei în 2022.

Cea de-a treia entitate din cadrul holdingului, Teilor Invest Exchange, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 20,2 milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de 2021, şi un profit net de 3,9 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de anul anterior. Creşterea veniturilor şi a costurilor de operare s-a datorat extinderii reţelei MoneyGold, care deserveşte atât Invest Intermed, cât şi Teilor Invest Exchange. La data de 31 decembrie 2022, existau 89 de agenţii MoneyGold în toată România.

Pe parcursul anului 2022, au fost deschise 16 noi agenţii în Reşiţa, Huedin, Deva, Arad, Alba Iulia, Strehaia, Bârlad, Târgu Neamţ, Mediaş, Deva, Arad, Alba Iulia, Drobeta Turnu Severin, Piteşti, Costeşti şi Târgovişte. De asemenea, au fost extinse sau relocate cinci agenţii în Craiova, Urziceni, Topoloveni, Bucureşti şi Botoşani.

În noiembrie 2021, Teilor Holding a realizat două plasamente private, unul în euro şi unul în lei, obţinând 45 de milioane de lei de la investitori de la BVB, fiind cel mai mare plasament privat de obligaţiuni corporative de pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Cele două emisiuni de obligaţiuni, în euro şi în lei, sunt tranzacţionate pe această piaţă începând cu finele lui 2021 sub simbolurile bursiere TEI26 şi TEI26E.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profit net,
consolidare,
bijuterii,
afaceri,
extindere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.