Teatrul Nottara se mută la Cotroceni. Primul spectacol va fi prezentat pe 5 decembrie

Autor: Dorina Călin Postat la 25 noiembrie 2015 99 afişări

Teatrul Nottara din Bucureşti se va muta, până la găsirea unui nou sediu, la Palatul Cotroceni, iar primul spectacol pe care actorii instituţiei teatrale îl vor prezenta publicului, "Teatrul Nottara şi invitaţii săi", va avea loc pe 5 decembrie, de la ora 19.00.

Reprezentanţii Teatrului Nottara au avut o întâlnire, miercuri, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situaţia actuală a instituţiei teatrale, dar şi pentru a li se oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producţiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

"Vom juca lunar până la rezolvarea situaţiei (la Cotroceni, n.r.). Primul spectacol va fi pe 5 decembrie, la ora 19.00, şi se numeşte «Teatrul Nottara şi invitaţii săi»", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX că a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu îşi piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole şi în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a instituţiei teatrale.

Potrivit unui anunţ publicat, miercuri, pe blogul instituţiei teatrale bucureştene, în aceste zile "de cumpănă pentru tradiţia şi istoria Teatrului Nottara", angajaţii săi au fost impresionaţi de valul de simpatie şi solidaritate din partea spectatorilor, a oamenilor de cultură, dar şi a autorităţilor publice.

Miercuri, reprezentanţii Teatrului Nottara s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, iar, după data de 1 decembrie, va avea loc o întrevedere şi la Primăria Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia instituţia teatrală se află, pentru a discuta inclusiv despre posibilitatea punerii la dispoziţie a unui alt spaţiu, în vederea susţinerii temporare a reprezentaţiilor teatrului.

"De asemenea, am primit foarte multe mesaje de susţinere, precum cele din partea Ministrului Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, dar şi a europarlamentarilor Mircea Diaconu, fost director al Teatrului Nottara, în perioada 2001 - 2011, şi Cristian Buşoi, care ne-au asigurat de tot sprijinul", se arată în anunţul citat.

Teatrul Nottara funcţionează ca o instituţie de spectacole de repertoriu (conform Ordonanţei Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole şi concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările şi completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componenţa sa 35 de actori angajaţi, doi regizori şi un scenograf şi cu o echipă tehnică şi administrativă de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Ţepuş se află la conducerea teatrului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TEATRUL NOTTARA,
COTROCENI,
/actualitate/teatrul-nottara-se-muta-la-cotroceni-primul-spectacol-va-fi-prezentat-pe-5-decembrie-14899492
14899492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.