Taxă, du-mă unde vrei! Diana Buzoianu, deputat USR: „Ar trebui să introducem în PNRR încă o dată digitalizarea ANAF-ului”

Postat la 25 iulie 2023 71 afişări

Taxă, du-mă unde vrei! Diana Buzoianu, deputat USR: „Ar trebui să introducem în PNRR încă o dată digitalizarea ANAF-ului”

România a promis UE un deficit bugetar de 4.4% din PIB în 2023. Fără venituri mai mari pentru stat, România ar avea un deficit de 6.8%.

Diana Buzoianu, deputat USR: „Ar trebui să introducem în PNRR încă o dată digitalizarea ANAF-ului”. Deficitul bugetar rămâne principala problemă a coaliţiei PSD – PNL. România a promis Uniunii Europene un deficit bugetar de 4.4% din PIB până la finalul lui 2023, dar fără creşteri de venituri pentru stat obiectivul va fi ratat – şi ne-am îndrepta spre un deficit de până la 6.8% până la finalul anului.

Ciolacu vrea taxe. Ciucă se opune. Dar atât cei doi lideri de partid – cât şi partidele sunt de acord. Cheltuielile trebuie să scadă. Ciucă spune ca scăderile trebuie să se facă la stat şi că – „trebuie să existe respect pentru mediul de afaceri”. Marcel Ciolacu se gândeşte la propunerile PNL-ului şi vrea să propună coaliţiei desfinţarea a peste 200 de mii de posturi bugetare neocupate.

„Noi avem în momentul de faţă un deficit de până la 37 de miliarde de lei. Până la finalul anului se preconizează că vom avea 100 de miliarde de lei deficit. Sunt mai multe abordări care ar fi trebuit să fie luate în considerare. Pe de-o parte, noi ar fi trebuit să scădem cheltuielile din bugetul şi din statul acesta care cheltuie inutil pe o grămadă de agenţii, o grămadă de posturi care au fost date la concurs chiar în perioadă de îngheţ de concursuri”, a spus Diana Buzoianu, deputat USR.

Astăzi, tăiem 200.000 de posturi care nu erau ocupate, ci doar vacante.

„Deci nu am făcut nimic, doar nu vom mai angaja. Ceea ce oricum spunem de câteva luni de zile”.

Ceea ce este şi mai îngrijorător este faptul că urmează să fie luate nişte decizii de creşteri de taxe.

„Dacă este să ne uităm la ce s-a discutat în ultima vreme în mass-media, vor fi luate nişte măsuri cu privire la facilităţi”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
deputat,
taxa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.