Tăriceanu se contrazice cu Dragnea: Numirea şefilor de Parchete trebuie să fie depolitizată

Postat la 18 octombrie 2017 314 afişări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se contrazice cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pe tema procedurii de numire a şefilor de Parchete, declarând că "numirea trebuie să fie depolitizată", prin urmare "CSM să fie cel care să facă numirile, evitând factorul politc, care e, în prezent, preşedintele".

Tăriceanu se contrazice cu Dragnea: Numirea şefilor de Parchete trebuie să fie depolitizată

"Am văzut proiectul înainte de a fi trimis la CSM. Nu am stat să analizez propunerile făcute de CSM, în detaliu, dar sigur că am urmărit cu mare atenţie dezbaterea publică, diferite opinii, diferite sugestii. Sunt la curent bine cu toate aceste subiecte de interes public. Dacă ar fi să facem un sumar al principalelor subiecte în dispută: '1. Cine va face în viitor numirea procurorilor?' şi am susţinut că numirea trebuie să fie depolitizată şi de aceea am propus ca CSM să fie cel care să facă numirile, evitând factorul politc, care e în prezent preşedintele", a declarat Tăriceanu, în cadrul unei conferinţe de presă, la Senat.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.