STAT ISLAMIC, lovit în PLIN. Capitala teroriştilor a fost ELIBERATĂ. Luptători ISIS, filmaţi în timp ce părăsesc cu laşitate obiectivele militare

Postat la 17 octombrie 2017 677 afişări

Grupuri insurgente susţinute de Statele Unite au eliberat, marţi, oraşul sirian Raqqa, care era sub controlul reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, afirmă surse citate de postul Al Jazeera.

STAT ISLAMIC, lovit în PLIN. Capitala teroriştilor a fost ELIBERATĂ. Luptători ISIS, filmaţi în timp ce părăsesc cu laşitate obiectivele militare

Grupul Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii insurgente kurde şi arabe susţinute de Statele Unite, a anunţat marţi eliberarea oraşului Raqqa, după operaţiuni care au durat patru luni.

Operaţiunile terestre au beneficiat de susţinere aeriană din partea coaliţiei antiteroriste internaţionale coordonate de Statele Unite.

Potrivit organizaţiei Reţeaua Siriană pentru Drepturile Omului, peste 900 de civili au fost ucişi în operaţiunile militare, lansate în iunie.

Organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului, în estul Siriei, în nordul Egiptului, în nordul Libiei şi în estul Afganistanului, unde a proclamat un "califat".

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.