Ţara răvăşită de un ciclon necruţător. Inundaţii sunt peste tot şi deja au murit doi oameni, iar ciclonul nici nu este încă la putere maximă

Autor: Raul Peterlin Postat la 04 decembrie 2023 43 afişări

Ţara răvăşită de un ciclon necruţător. Inundaţii sunt peste tot şi deja au murit doi oameni, iar ciclonul nici nu este încă la putere maximă

Cel puţin două persoane au murit în India, iar pista unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi a fost acoperită de ape, în urma ploilor torenţiale, înainte ca ciclonul Michaung să lovească costa de sud a ţării.

Cele două persoane au murit strivite de un zid care s-a prăbuşit în urma ploilor abundente în districtul Chengalpattu, conform unui reprezentant al celor care gestionează dezastrele în statul Tamil Naduor, C. Muthukumaran, citat de Reuters.

În capitala Tamil Nadu, Chennai, cel mai mare oraş al statului şi un important centru de producţie şi electronică, maşinile au fost măturate de inundaţii, în timp ce aeroportul din Chennai, unul dintre cele mai aglomerate din India, şi-a întrerupt operaţiunile pentru o zi din cauza vremii severe.

Ciclonul Michaung este aşteptat să ajungă pe coasta statului Andhra Pradesh din sudul Indiei marţi dimineaţă, cu rafale de vânt de 110 km/h, anunţă Reuters.

Autorităţile din Andhra Pradesh şi din statul vecin Tamil Nadu sunt în alertă maximă, au declarat oficialii din ambele state, fiind emise avertismente pentru pescari să nu se aventureze în mare.

În Andhra Pradesh, autorităţile au evacuat aproape 7.000 de persoane din opt districte şi se pregătesc să evacueze în total 28.000 de persoane, în funcţie de traiectoria şi gravitatea ciclonului, a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul departamentului de gestionare a dezastrelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
morţi,
inundaţii,
india

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.