Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât să impună restricţii de nivelul 5 - cele mai severe - la nivel naţional timp de şase săptămâni

Autor: Andra Stroe Postat la 20 octombrie 2020 17302 afişări

Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât să impună restricţii de nivelul 5 - cele mai severe - la nivel naţional timp de şase săptămâni

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din Irlanda, autorităţile au hotărât să impună restricţii de nivel 5 - cele mai severe - la nivel naţional timp de şase săptămâni, a declarat premierul Micheal Martin, Irlanda devenind astfel prima ţară din UE care intră din nou în blocaj total. „Cer tuturor să ia în serios această ameninţare", a spus Martin într-un discurs difuzat la nivel naţional, adăugând că guvernul nu ar putea combate virusul singur.

Măsurile vor intra în vigoare începând de miercuri, la miezul nopţii. Şcolile şi sectorul construcţiilor vor rămâne deschise, iar pub-urilor şi restaurantelor li se va permite doar să servească în regim take-away. Magazinele neesenţiale şi saloanele vor trebui să îşi întrerupă activitatea, iar oamenilor li se va cere să rămână acasă şi să iasă doar pentru exerciţii fizice, în limita a 5 kilometri distanţă de casă.

„Înţeleg sentimentul dezamăgirii, singurătăţii şi disperării pe care îl va aduce acest anunţ. Trebuie să perseverăm şi trebuie să fim rezistenţi. Vom suprima acest virus şi vom renunţa la aceste restricţii pe 1 decembrie”, a adăugat premierul irlandez, citat de agenţia turcească de ştiri Anadolu Agency.

Departamentul de sănătate din Irlanda a anunţat luni încă 1.031 de cazuri de coronavirus, ajungându-se la un total de 50.993. Nu au existat noi decese, iar numărul morţilor este de 1.852.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
irlanda,
cazuri,
restrictii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.