Ţara de vis din Europa care te plăteşte cu 100.000 de dolari ca să locuieşti pe o insulă departe de haosul şi agitaţia lumii moderne

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 22 iunie 2023 7757 afişări

Ţara de vis din Europa care te plăteşte cu 100.000 de dolari ca să locuieşti pe o insulă departe de haosul şi agitaţia lumii moderne

Cine a visat vreodată să lase totul în urmă şi să trăiască pe o insulă îndepărtată acum are şansa. Irlanda pune la bătaie aproape 100.000 de dolari pentru oricine vrea să se stabilească pe una dintre insulele de coastă ale ţării, scrie CNBC.

Cu toate acestea există anumite condiţii legate de această oportunitate, precum şi câţiva factori care îi pot descuraja pe oameni să ia decizia. Potrivit guvernului irlandez, insulele în cauză sunt izolate zilnic de continent de maree şi nu sunt legate de acesta prin poduri sau şosele.

În fiecare an, aproximativ 300.000 de vizitatori vin pe aceste insule, a precizat Guvernul, dar aproape nimeni nu locuieşte acolo. Unele insule au doar doi locuitori pe tot parcursul anului, în timp ce cea mai mare are peste 700 de locuitori. În total, în jur de 3.000 de persoane trăiesc pe cele aproximativ 30 de insule.

Scăderea nivelului populaţiei - în special lipsa tinerilor - este o preocupare cheie, potrivit detaliilor planului publicat la începutul acestei luni. Între 1996 şi 2016, s-a constatat că populaţia insulelor a scăzut cu 12,8%.

Dar obiectivele politicii demografice merg dincolo de creşterea nivelului populaţiei.

„Our Living Islands' conţine 80 de acţiuni care sunt concepute pentru a sprijini şi împuternici comunităţile noastre insulare şi oamenii care locuiesc acolo. Este vorba despre îmbunătăţirea locuinţelor, un acces mai bun la serviciile esenţiale în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, furnizarea de internet de mare viteză şi dezvoltarea în continuare a facilităţilor noastre în aer liber, care, la rândul lor, vor creşte turismul şi vor sprijini comunităţile insulare durabile” a declarat Heather Humphreys, ministrul irlandez pentru dezvoltare rurală şi comunitară.

Îmbunătăţirea infrastructurii şi creşterea oportunităţilor de angajare, inclusiv opţiunea de a lucra la distanţă, fac, de asemenea, parte din planul demografic şi de dezvoltare pe 10 ani, a adăugat ea.

Programe similare au fost lansate şi în alte ţări. Sardinia, o insulă din Italia, a oferit anul trecut 15.000 de euro pentru ca oamenii să se mute acolo dacă foloseau banii pentru a renova o proprietate, iar în trecut, diverse oraşe din ţară au vândut locuinţe pentru doar un euro sau le-au oferit gratuit.

Alte oraşe şi regiuni italiene au încercat să atragă oamenii să se mute acolo cu locuinţe la preţ redus şi subvenţii anuale, la fel ca şi mai multe oraşe din Spania şi Elveţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula,
europa,
haos,
plati,
vis,
insule,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.