LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Ţara care interzice toate iPhone-urile, PlayStation-urile şi TOATE ELECTRONICELE produse de americani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 august 2018 2693 afişări

Ţara care interzice toate iPhone-urile, PlayStation-urile şi TOATE ELECTRONICELE produse de americani

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că va boicota toate electronicele produse de americani, precum cele ale companiei Apple şi a oferit alternative necunoscute pentru produse de tipul iPhone, potrivit Bloomberg.

„În Turcia avem Vestel Venus”, spune Erdogan marţi, referindu-se la o serie de smartphone-uri prezente în piaţa din Turcia, care pot fi achiziţionate pentru circa 100 de dolari şi sunt produse de Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret.

Acţiunile Vestel au crescut marţi la ora 15.00 cu 6% pe bursa din Istanbul în urma declaraţiilor lui Erdogan.

Una dintre provocările cu care s-ar confrunta producători precum Vestel, în cazul în care Erdogan îşi duce promisiunea la bun sfârşit, constă în lanţul de furnizori ai producătorului de smartphone, din care fac parte chip-uri produse de americanii de la Qualcomm şi ecrane touchscreen produse de americanii de la Corning.

Alternative pentru aceste componente există, iar Vestel utilizează o parte dintre ele, precum chipurile produse de taiwanezii de la MediaTek.

Cel mai greu de înlocuit este sistemul de operare Android, dezvoltat de Google de la Alphabet, care asigură buna funcţionare a smartphone-urilor produse de turcii de la Vestel.

De fapt, aproape toate telefoanele mobile din lume utilizează componente hardware sau software produse de americani. Dacă va fi impusă, o interdicţie de acest tip ar fi fără precedent.

Determinarea lui Erdogan de a interzice accesul la electronicele produse de americani pentru cei circa 80 de milioane de cetăţeni ai Turciei vine după ce preşedintele american Donald Trump a impus o serie de sancţiuni Turciei şi tarife duble pe importurile de oţel şi aluminiu, contribuind la erodarea economică a ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
americani,
electronice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.