Tineri manageri de top 2018: Anamaria Dana Acristini Georgescu, director executiv strategie şi managementul performanţei, Electrica

Autor: Ioana Matei Postat la 16 august 2018 493 afişări

Tineri manageri de top 2018: Anamaria Dana Acristini Georgescu, director executiv strategie şi managementul performanţei, Electrica

Anamaria Acristini este directorul executiv de strategie şi managementul performanţei al Electrica de anul trecut, rol din care elaborează şi implementează direcţiile strategice ale grupului şi lucrează la dezvoltarea unui sistem de management integrat al performanţei la nivelul tuturor companiilor din grup.

Coordonează în mod direct o echipă de zece oameni; există însă şi o organizare funcţională pentru managementul performanţei şi proiecte strategice, cu departamente dedicate şi în celelalte companii din grup. Anamaria Acristini a studiat Economia şi afacerile internaţionale în cadrul ASE şi a urmat şi un program masteral de international project management în cadrul aceleiaşi instituţii; şi-a completat pregătirea şi cu un Executive MBA în Business Administration and Management la Universitatea Sheffield.

Experienţa ei profesională a început în zona fiscal-financiară, imediat după facultate angajându-se în consultanţă. Din dorinţa de a se apropia de realitatea businessului şi a industriei de utilităţi, s-a îndreptat spre coordonarea de proiecte strategice – la momentul respectiv, în cadrul grupului E.ON România. Ulterior, în 2016, a primit responsabilitatea definirii strategiei la nivelului grupului E.ON în România. În 2017 s-a alăturat echipei de management executiv din cadrul grupului Electrica în funcţia actuală, despre care spune că îmbină experienţele ei din ultimii ani. „Sper ca, prin pasiunea mea pentru acest domeniu, combinată cu experienţa profesională şi cu sprijinul întregii echipe de management, să contribui la creşterea companiei şi la pregătirea ei pentru viitor.”

În ceea ce priveşte planurile ei pe termen lung, Anamaria Cristini spune că, indiferent ce va face, îşi doreşte să fie parte dintr-o echipă în care să continue să înveţe, atât la nivel personal, cât şi profesional. „Piaţa utilităţilor este foarte dinamică şi există foarte multe zone care vor manifesta în continuare transformări semnificative, direcţii de dezvoltare şi modele de business noi.”


35 de ani  

director executiv strategie şi managementul performanţei  

Electrica

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.