Tanczos Barna, despre moţiunea de cenzură: Nu ne antepronunţăm. Nu avem o variantă finală

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 septembrie 2023 17 afişări

Tanczos Barna, despre moţiunea de cenzură: Nu ne antepronunţăm. Nu avem o variantă finală

UDMR aşteaptă varianta finală a proiectului de asumare a răspunderii guvernamentale pe măsurile fiscale, apoi grupurile parlamentare vor decide dacă votează sau nu moţiunea de cenzură anunţată de USR.

„În primul rând nu avem o variantă finală a textului care va intra în Parlament, cu care se va veni cu asumarea răspunderii, de fapt, pentru că dezbaterile în cazul acesta lipsesc. Ştim foarte bine că în ultimele zile, în ultimele săptămâni, primarii şi preşedinţii de CJ din cadrul UDMR au criticat aspru acele variante care au fost circulate în presă şi care au ajuns şi la asociaţiile de oraşe, de comune. În variantele respective, cu siguranţă nu putem fi de acord cu măsurile de austeritate dar avem o promisiune din partea premierului Ciolacu că varianta finală va fi prezentată grupurilor UDMR din parlament după care grupurile parlamentare vor lua o decizie”, spune Tanczos Barna.

El a evitat să spună dacă parlamentarii Uniunii vor vota moţiunea de cenzură.

„Nu ne antepronunţăm niciodată, ştiţi că UDMR nu se antepronunţă, sunt foarte multe prevederi în textele iniţiale care cu siguranţă sunt inacceptabile pentru noi, limitările de cheltuieli pentru cultură, limitările de cheltuieli pentru sport sunt imposibil de aplicat şi acceptat acele descentralizări care de fapt sunt nişte ccentralizări mascate la nivel regional. Toate acestea vor fi discutate cu premierul Ciolacu, în momentul de faţă aşteptăm finalizarea textuluii, varianta finală cu care va veni premierul şi ne vom hotărî după aceea”, încheie Tanczos Barna.

Oprirea creşterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară, afirmă Cătălin Drulă, preşedintele USR. El anunţă că USR va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va creşte taxele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
udmr,
moţiune,
cenzură

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.