Surpriză: François Bloch pleacă de la conducerea BRD din septembrie. În locul său este numită CEO pe patru ani Maria Rousseva, cea care a deţinut funcţia de director general adjunct

Autor: Tibi Oprea Postat la 02 august 2023 81 afişări

Surpriză: François Bloch pleacă de la conducerea BRD din septembrie. În locul său este numită CEO pe patru ani Maria Rousseva, cea care a deţinut funcţia de director general adjunct

BRD, a doua cea mai mare bancă de la Bursa de la Valori Bucureşti (10,2 mld. lei) şi a treia din piaţă în funcţie de active (71,5 mld. lei în 2022), a anunţat miercuri seară la BVB că François Bloch, directorul general, a decis să renunţe la mandat începând cu 26 septembrie 2023 pentru a prelua alte responsabilităţi în cadrul Grupului Societe Generale.

„În reuniunea din 2 august 2023, Consiliul de Administraţie a decis numirea Doamnei Maria ROUSSEVA, în calitate de Director General, pentru un mandat de 4 ani, pe postul vacant existent în cadrul Comitetului de Direcţie al Băncii începând cu data de 26 septembrie 2023. Numirea Doamnei Maria  ROUSSEVA este sub condiţia obţinerii aprobării Băncii Naţionale a României”, scrie BRD în raport.

Termenul mandatului începe să se calculeze din a treia zi lucrătoare ulterioară primirii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României, dar nu mai devreme de 26 septembrie. Maria Rousseva deţine în prezent funcţia de director general adjunct Global Corporates, mandat care va înceta după obţinerea aprobării BNR pentru funcţia de CEO.

Acţiunile BRD se tranzacţionează în urcare cu 13,1% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 243,1 mil. lei. Banca a raportat în primul trimestru din 2023 un profit net de 332,7 mil. lei, în creştere cu 35,4% faţă de rezultatul net din T1/2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor. La nivelul întregului grup, profitul a fost de 342 mil. lei, plus 30%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brd,
conducere,
plecare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.