SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de războiul din Ucraina

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 13 aprilie 2022 116 afişări

SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de războiul din Ucraina

Administraţia Joseph Biden a avertizat, miercuri, că eforturile Chinei de a se "integra" în economia mondială riscă să fie afectate de poziţia Beijingului faţă de invazia militară rusă în Ucraina.

"Atitudinea lumii faţă de China şi voinţa acestei ţări de a avea o integrare economică mai intensă ar putea fi într-adevăr afectate de reacţia Chinei la apelul nostru de a adopta o acţiune determinată contra Rusiei", a declarat miercuri Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, citată de cotidianul Le Figaro. Janet Yellen a făcut aceste declaraţii într-un discurs rostit la Institutul Atlantic Council.

China, care are relaţii bune cu Rusia, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în mai multe rânduri pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi a cerut Moscovei să găsească o soluţie diplomatică. Înaintea izbucnirii războiului din Ucraina, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a semnalat că susţine solicitările Rusiei de a primi garanţii de securitate din partea Alianţei Nord-Atlantice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
china,
rusia,
ucraina,
atitudine,
razboi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.