STUDIU. Experţii au descoperit ce tip de boală este COVID-19: „Aşa se explică de ce unii bolnavi fac accident vascular cerebral”

Postat la 10 mai 2021 846 afişări

STUDIU. Experţii au descoperit ce tip de boală este COVID-19: „Aşa se explică de ce unii bolnavi fac accident vascular cerebral”

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din California au descoperit că una dintre proteinele care formează învelişul extern al coronavirusului – proteina Spike – afectează celulele sistemului vascular

Specialiştii confirmă că boala COVID-19 este, în primul rând, o boală vasculară

Oamenii de ştiinţă ştiau că proteina Spike ajută virusul SARS-CoV-2 să atace gazda prin infectarea celulelor sănătoase ale organismului.

Lucrarea ştiinţifică publicată în Circulation Research demonstrează că boala COVID-19 este una vasculară deoarece coronavirusul atacă celulele sistemului vascular, anunţă Scitechdaily.com.

„Mulţi oameni cred că boala COVID-19 este una respiratorie, însă este o boală vasculară”, spune Uri Manor, asistent profesor în domeniul cercetării şi coautor principal al noului studiu de mare amploare.

„Acest lucru ar putea explica de ce unii oameni au accident vascular cerebral şi de ce alţi pacienţi au probleme cu alte organe din corp”, a mai continuat expertul.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
studiu,
descoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.