Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul

Postat la 10 mai 2024 1929 afişări

Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul

Neuralink dezvoltă o tehnologie de interfaţă creier-computer care are ca scop să permită persoanelor cu dizabilităţi să controleze computere, smartphone-uri, braţe robotice şi scaune cu rotile doar prin gândire.

Deşi Neuralink a primit aprobarea autorităţilor pentru a efectua teste clinice pe subiecţi umani, tehnologia este încă în dezvoltare şi are multe provocări de rezolvat, cum ar fi stabilitatea pe termen lung a implantului în creier şi scalabilitatea pentru a putea fi utilizat la un număr mare de pacienţi.

Neuralink, compania fondată de Elon Musk, a implantat pentru prima dată cipul în creierul lui Noland Arbaugh, un tetraplegic.

Cipul Neuralink a întâmpinat primele probleme după ce a fost implantat la om, potrivit unui anunţ făcut de compania lui Elon Musk, scrie CBS News.

Câteva dintre firele cu electrozi ale dispozitivului au început să se retragă din ţesutul cerebral al tetraplegicului Noland Arbaugh, la aproximativ o lună după ce a fost implantat chirurgical, la sfârşitul lunii ianuarie. Acest incident a dus la o reducere a cantităţii de date transmise, a scris Neuralink într-un articol pe blog, miercuri.

The Wall Street Journal a raportat pentru prima dată despre defecţiunea care a cauzat o reducere a biţilor pe secundă, o măsură a vitezei şi acurateţii capacităţii pacientului de a controla un cursor de computer prin gândire.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
dispozitiv,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.