STUDIU. Cum să previi deteriorarea creierului pentru o viaţă mai sănătoasă

Postat la 12 februarie 2024 57 afişări

STUDIU. Cum să previi deteriorarea creierului pentru o viaţă mai sănătoasă

Academia Americană de Neurologie (AAN) aduce în prim-plan sănătatea creierului şi promovează o revoluţie în acest sens.

Viziunea AAN este ca, până în 2050, toţi americani să beneficieze de consultaţii medicale anuale pentru sănătatea creierului, acoperite de asigurare ca îngrijire preventivă.

Intervenţiile includ încurajarea alăptării prelungite, limitarea expunerii la ecrane pentru copii şi îmbunătăţirea obiceiurilor de somn, pentru optimizarea sănătăţii creierului.

Academia Americană de Neurologie (AAN) aduce în prim-plan sănătatea creierului şi promovează o revoluţie în acest sens, scrie CNN.

„Este pur şi simplu cea mai ironică chestiune că oamenii se preocupă de sănătatea inimii sau se îngrijorează de intestine atunci când organul care ar trebui să ne preocupe este creierul nostru”, a spus neurologul vascular dr. Natalia Rost, director asociat al Centrului de Accident Vascular Cerebral Complet de la Spitalul General Massachusetts şi profesor la Harvard Medical School din Boston.

„Nu ar trebui să ne preocupăm de principalul organ din corpul nostru, centrul de comandă şi control al tot ceea ce este uman în noi? Nu existăm fără creierul nostru”, a spus Rost, preşedinte ales al Academiei Americane de Neurologie (AAN).

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
prevenire,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.