Steen Hjortholm revine în România, fiind numit managing director al Philip Morris

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 02 februarie 2015 369 afişări

Steen Hjortholm revine în România, la conducerea operaţiunilor producător de ţigarete Philip Morris. El are o experienţă de 19 ani în cadrul companiei şi peste 16 ani de experienţă în domeniul bunurilor de larg consum, acumulată în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

Steen Hjortholm revine în România, fiind numit managing director al Philip Morris

Experienţa profesională a lui Steen Hjortholm include poziţii regionale de management în diferite zone din Africa şi Levant, mai exact în Africa de Sud, respectiv în Iordania, precum şi poziţia de director general în cadrul Philip Morris Ungaria.

Hjortholm vine în România ca managing director de pe poziţia de director comercial capabilities development în cadrul Philip Morris International, lucrând peste doi ani la sediul central al companiei, din Lausanne.

 În 1998, Hjortholm a venit pentru prima dată în România, în calitate de director de distribuţie. Ulterior, a fost responsabil de construirea infrastructurii de logistică şi distribuţie, asigurând accesul la produse la nivel naţional, totul în cadrul unui amplu proiect de deschidere de piaţă şi construcţie de capacităţi de producţie greenfield.

„În lumea corporatistă, nu ţi se oferă de multe ori ocazia de a te întoarce într-o ţară, pe o poziţie de conducere, după 16 ani”, a declarat Hjortholm.

Steen Hjortholm deţine un MBA la Copenhagen Business School.

Hjortholm îl înlocuieşte pe Sergey Slipchenko, care şi-a încheiat mandatul de patru ani în calitate de managing director şi îşi va continua activitatea în filiala Philip Morris din Rusia.

Philip Morris International Inc. (PMI) este lider mondial în fabricarea de produse din tutun şi deţine şapte dintre cele 15 mărci internaţionale de top, printre care Marlboro, marca de ţigarete nr. 1 în lume. Produsele PMI sunt comercializate în peste 180 de ţări. În 2013, compania deţinea o cotă de 15,7% din piaţa internaţională de ţigarete în afara SUA sau 28,3%, excluzând China şi SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
philip morris,
romania,
director,
Steen Hjortholm
/actualitate/steen-hjortholm-revine-in-romania-fiind-numit-managing-director-al-philip-morris-13799157
13799157
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.