Staţiunea din România unică pe continent, de care puţini au auzit, dar care devine noul Saint Tropez al Europei

Postat la 23 mai 2022 88315 afişări

Printre alte peisaje de basm, România găzduieşte şi un sat unic în Europa: Gura Portiţei, situat chiar pe limba de nisip ce reprezintă locul în care Delta Dunării întâlneşte Marea Neagră. Cândva doar un mic sat pescăresc, astăzi Gura Portiţei a devenit o atracţie pentru cei ce iubesc liniştea, apa, mâncarea lipovenească, dar şi flora şi fauna specifice acestei zone.

Lucrările de amenajare pentru transformarea sa în destinaţie turistică au început în 1998, deşi satul fusese deja descoperit în urmă cu peste 250 de ani.

Farmecul micului sat de vacanţă e întregit de faptul că aici nu se poate ajunge decât cu barca, din portul Jurilovca, aşa că turiştii se pot bucura de o destinaţie cu adevărat „remote".

În ciuda acestui lucru, există şi o serie de facilităţi precum un restaurant a la Carte, teren de sport în aer liber şi spaţiu de joacă pentru copii, după cum se arată pe site-ul localităţii. Printre activităţile care pot fi încercate aici se numără pescuitul şi plimbatul cu hidrobicicleta pe lacul Goloviţa, printre altele.

În plus, vizitatorii nu vor trebui să împartă oaza de linişte cu prea mulţi călători, dat fiind numărul mic de sub 100 de locuri de cazare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creare,
delta,
dunare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.