Statii de alimentare

Postat la 09 mai 2006 1 afişăre

Pentru anul in curs, comerciantii de carburanti au anuntat cresterea numarului de statii si lansarea de noi servicii.

 

PETROM: Are in Romania o retea de 550 de benzinarii, din care 116 in sistem Full Agency, precum si 82 de statii in Moldova si Ungaria. Reteaua a fost extinsa cu 178 de statii (Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru), achizitionate in luna ianuarie de la grupul  OMV. Tot anul acesta, Petrom va mai deschide 40 de benzinarii Petrom V.

 

ROMPETROL: Detine si opereaza 93 de benzinarii, iar alte sapte sunt in faza de constructie; alte 120 de statii sunt parte a lantului "Partener Rompetrol".

Pentru 2006, Rompetrol Downstream a anuntat ca va mai deschide inca 25 de statii proprii si 130 Partener.

 

MOL: Cele 136 de statii MOL sunt impartite in doua platforme operationale (aproximativ 50-50%), diferenta majora fiind data de operarea magazinelor. Pentru acest an, MOL pregateste lansarea a sase benzinarii (proiecte greenfield), valoarea investitiei ridicandu-se la opt milioane de euro.

 

LUKOIL: Compania rusa a intrat pe piata romaneasca in 1998 prin achizitia pachetului majoritar al rafinariei Petrotel Ploiesti, pentru aproximativ 53 mil. $. De la 20 de benzinarii in 2002, LukOil Downstream detine acum o retea de aproape 300 de statii.

 

OMV: OMV Mineraloel Romania - detinut in proportie de 99,9% de Petrom - are o retea de 73 de statii, in care functioneaza magazine Viva si cafenele Vienna Cafe. Este prima retea care a introdus bancomate in statii, iar de la mijlocul lunii trecute ofera in 45 dintre benzinariile din intreaga tara un serviciu de transfer rapid de numerar si plata a ratelor la creditele HVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Statii de alimentare
/actualitate/statii-de-alimentare-1005830
1005830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.