Start al înscrierilor pentru primul UniCredit Hackathon CEE

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 25 iulie 2017 84 afişări

În această săptămână, UniCredit – alături de acceleratorul ABC – lansează primul Hackaton CEE UniCredit, o competiţie globală care se va desfăşura la Ljubljana, Slovenia, pe 2 şi 3 septembrie 2017.

Hackathon-ul, sau maratonul de hacking, este o competiţie intensivă, timp de două zile, între persoane inovatoare şi creative. Împărţiţi în grupuri, concurenţilor li se va cere să îndeplinească diverse provocări care reies din PSD2 (Directiva Revizuită a Serviciilor de Plăţi) (nota 1). Dezvoltatorii externi, reprezentanţii start-up-urilor Fintech şi ai companiilor de software, persoane care se gândesc la soluţii “out of the box”, împreună cu angajaţii UniCredit care vor participa în cadrul acestei iniţiative, îşi vor uni forţele pentru a dezvolta idei referitoare la crearea de valoare pentru clienţi şi bănci în contextul PSD2.

UniCredit se angajează să păstreze banca în prima linie a inovaţiei şi doreşte să inspire soluţii care să îmbunătăţească şi mai mult experienţa clienţilor.

Carlo Vivaldi, şef al diviziei CEE a UniCredit, a declarat: “Considerăm că inovaţia este esenţială pentru stabilitatea pe termen lung a activităţii băncii şi pentru o interacţiune mai bună între bancă şi clienţi. Planul strategic al UniCredit - Transform 2019 - aşează inovaţia la baza acţiunilor sale pentru a transforma modelul operaţional al băncii şi pentru adaptarea la comportamentul extrem de schimbător al clienţilor şi la noile cerinţe de reglementare. În  acest context, UniCredit Hackathon CEE permite UniCredit să profite de poziţia sa de top în Europa Centrală şi de Est, şi îi consolidează activitatea în regiune. Va atrage tinere talente din interior şi exterior care vor concepe şi proiecta soluţii aplicabile noi”.  

Urska Jez, co-fondator ABC şi director executiv ABC Slovenia, a adăugat: “La nivel global, companiile caută modalităţi eficiente de a se transforma. Împreună cu start-up-urile, acestea caută soluţii pentru a îşi continua activitatea într-un mod mai inovativ, transparent şi agil. Proiectele de succes din prezent combină ambele părţi. Acesta este scopul colaborării noastre cu UniCredit şi din acest motiv am creat acest program, care începe cu un hackathon. UniCredit se implică puternic în urmărirea tendinţelor la nivel mondial şi ascultă în mod proactiv opiniile clienţilor săi, le descoperă nevoile şi se asigură că le oferă produse şi servicii relevante. Prin implicarea resurselor interne în eveniment, Grupul arată un solid angajament  faţă de inovare. Consider că prin această abordare şi cu această dedicare, UniCredit Hackathon CEE va avea un efect de anvergură, pozitiv, asupra grupului iar UniCredit va stabili tendinţele în digitalizare în CEE şi în afara acesteia.”

Pe baza normei PSD2, obiectivul Hackathon va fi: “Cum putem să folosim informaţiile referitoare la contul clientului pentru a crea valoare?”. Acest lucru înseamnă, de exemplu, dezvoltarea platformelor pentru analiza datelor clientului cu scopul de a oferi clienţilor o experienţă mai bună.

Participanţii din toată lumea se pot înscrie între 17 iulie şi 24 august la: www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE 

Echipele câştigătoare vor primi o recompensă financiară şi o şansă de a-şi prezenta proiectele conducerii executive a Diviziei CEE de la UniCredit Group pe data de 7 septembrie la Ljubljana. Membrii echipelor câştigătoare pot fi apoi invitaţi să participe ulterior la faza de implementare a soluţiei.

UniCredit este prezentă în Italia, Germania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Serbia,  Slovacia, Slovenia şi Turcia.

ABC Accelerator este cel mai mare accelerator cu capital privat din Slovenia şi din regiune. A fost înfiinţat în 2015 şi de atunci a accelerat creşterea pentru aproape 100 de start-up-uri – companii care schimbă economia şi cresc mai repede decât companiile tradiţionale. ABC Accelerator a dezvoltat un sistem pentru accelerarea creşterii start-up-urilor cu idei inovatoare şi a le ajuta să obţină succes pe piaţă. În prezent, ABC ajută la schimbarea întreprinderilor mici, mijlocii şi mari cu un program pentru întreprinderi, comunicând mentalitatea de start-up companiilor tradiţionale. Ajutăm companiile mari să exploateze întregul potenţial al ideilor noi din afara şi din interiorul lor. Combinaţia de creştere foarte rapidă şi idei noi, inovative, de la start-up-uri şi cunoştinţele, investiţiile şi personalul disponibil marilor corporaţii are, probabil, cel mai mare potenţial de a revoluţiona pieţele existente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
unicredit,
inscrieri,
abc,
slovenia,
competitie,
banca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.