Sport.es: Şarapova şi Halep au arătat lumii întregi că sunt imense. Merită cele mai mari elogii

Autor: Leila Bolat Postat la 08 iunie 2014 60 afişări

Cotidianul spaniol Sport le-a lăudat pe protagonistele finalei de la Roland Garros, Maria Şarapova şi Simona Halep, notând că aceste jucătoare "au arătat că sunt imense" şi merită cele mai mari elogii şi a subliniat că de mulţi ani o favorită nu a mai avut "o rivală atât de extraordinară".

"Când Şarapova şi Halep îşi arată măreţia", a titrat Sport. "Mereu ei sunt în faţa lor. Mereu eroii în faţa eroinelor. Mereu puterea lor, muşchii lor, fizicul lor, forţa lor, viteza lor înaintea delicateţii, atingerii, perseverenţei lor. Mereu spunem că ei sunt mai hotărâţi, mai puternici, mai constanţi. Ieri (n.r. - sâmbătă), pe terenul central de la Roland Garros, două femei, două femei impresionante, cu fizice diferite, total diferite, cu mentalităţi puternice, campioane, ne-au arătat ce înseamnă să fii sportiv de elită, o persoană care şi-a dedicat şi îşi dedică viaţa sportului, spectacolului, tenisului, prestaţiilor la cel mai înalt nivel. Rusoaica Maria Şarapova şi românca Simona Halep au arătat lumii întregi că şi ele sunt mari, că şi ele sunt imense, că şi ele merită cele mai mari elogii, cea mai bună finală şi cel mai bun turneu. Favorita s-a impus până la urmă, sigur, dar de mulţi ani o favorită nu a mai avut o rivală atât de extraordinară, o finalistă atât de constantă, o jucătoare care să merite atât de multe elogii precum campioana. Halep a demonstrat că iubeşte acest sport", menţionează jurnalul spaniol.

Cotidianul britanic The Guardian scrie că Simna Halep arată "ca acasă" la marile turnee."Halep, în vârstă de 22 de ani, arată ca acasă pe marile scene, o sportivă pregătită bine, cu viteză excelentă, anticipare bună şi uşurinţa în execuţie familiară tuturor campionilor. (...) A fost o finală mare - şi nu va fi ultima a Simonei Halep", notează sursa citată.

Jurnalul italian La Repubblica subliniază performanţa Simonei Halep: "De astăzi, sperăm că se va spune despre Halep că a ajuns acolo unde Bouchard, Muguruza, Giorgi, Mladenovici, Garcia, Bencic visau să ajungă. După ce i-a pus probleme mari Mariei Şarapova în finala de la Roland Garros, tânăra româncă este numărul 3 WTA, poziţie pe care nu a ajuns nicio italiancă".

Welovetennis.fr scrie că finala dintre Halep şi Şarapova, de trei ore şi două minute, ocupă locul doi în topul celor maii lungi din istoria probei feminine de la Roland Garros, după cea jucată de Steffi Graf şi Arantxa Sanchez Vicario în 1996, care a durat trei ore şi patru minute.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
HALEP,
PRESĂ
/actualitate/sport-es-sarapova-si-halep-au-aratat-lumii-intregi-ca-sunt-imense-merita-cele-mai-mari-elogii-12720026
12720026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.