Soţul Roxanei Mărăcineanu, eliberat din funcţie. Motivul francezilor, după ce fosta înotătoare română a ajuns Ministrul Sportului

Postat la 10 septembrie 2018 391 afişări

Numirea Roxanei Mărăcineanu, fostă înotătoare de origine română, în funcţia de Ministru al Sportului în Franţa atrage după sine plecarea soţului ei de la Radio France, postul pentru care lucra de luni bune. Pentru a nu intra în conflict de interese, Franck Ballanger a fost anunţat că va fi pus pe liber.

Soţul Roxanei Mărăcineanu, eliberat din funcţie. Motivul francezilor, după ce fosta înotătoare română a ajuns Ministrul Sportului

Dezvăluirile îi aparţin lui Guy Lagache, şeful de la Radio France, post care aparţine de grupul public Figaro:  "Nu mai acoperă sportul. E complicat pentru el să continue să acopere acest domeniu, deoarece ar fi un conflict de interese. Este un jurnalist eminent. Vom găsi împreună cu el cea mai bună soluţie pentru viitor", a spus acesta, când a fost întrebat despre motivele pentru care Ballanger, un jurnalist de sport foarte apreciat, nu mai face parte din echipa radioului.

Potrivit huffingtonpost.fr, decizia luată de Lagache nu este, însă, şi pe placul celorlalţi colegi, care consideră că Ballanger trebuie să-şi continue munca în presa sportivă.

Iar cazul nu este singular în Franţa. În trecut, Anne Sinclair şi Beatrice Schoenberg au fost obligate să renunţe la posturile pe care le ocupau la TFI şi France 2 din cauză că soţii lor, Dominique Strauss-Kahn şi Jean-Luois Borloo, au ajuns să ocupe funcţia de ministru.

Roxana Mărăcineanu, înotătoare franceză de origine română, a fost numită în funcţia de Ministru al Sportului Francez pe 4 septembrie, luându-i locul Laurei Flessel, fostă campioană olimpică la Scrimă.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.