Soţia lui Navalnîi: Putin va fi tras la răspundere

Autor: Laura Buciu Postat la 16 februarie 2024 46 afişări

Soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia, a luat cuvântul la Conferinţa de Securitate de la Munchen, la câteva ore după ce Rusia a anunţat moartea soţului ei.

Soţia lui Navalnîi: Putin va fi tras la răspundere

„Nu ştiu dacă să cred sau nu aceste veşti teribile pe care le primim doar din surse guvernamentale ruseşti. De mulţi ani nu putem avea încredere în Putin şi în guvernul Putin. Ei mint întotdeauna”, a spus, vineri, soţia lui Navalnîi.

Vorbind în mod clar şi sfidător, ea a spus: „Dar dacă este adevărat, vreau ca Putin şi toţi cei din jurul lui să ştie că vor fi traşi la răspundere pentru tot ceea ce au făcut ţării noastre, familiei mele. Iar această zi va veni foarte curând”, a mai spus ea, citată de Sky News.

„M-am gândit mult timp dacă să vin aici sau să zbor direct la copiii mei. Dar apoi m-am gândit la ce ar fi făcut Alexei în locul meu. Şi sunt sigur că ar fi fost aici, ar fi fost pe această scenă. Nu ştiu dacă să cred sau nu ştirile, ştirile teribile pe care le primim doar din surse de stat din Rusia. Pentru că de ani de zile, şi ştiţi cu toţii acest lucru, nu-l putem crede pe Putin şi guvernul lui Putin, ei mint întotdeauna. Dar dacă este adevărat, vreau ca Putin, tot anturajul său, prietenii lui Putin, guvernul său, să ştie că vor fi traşi la răspundere pentru ceea ce au făcut ţării noastre, familiei mele şi soţului meu. Iar acea zi va veni foarte curând. Şi vreau să fac apel la întreaga comunitate mondială, la noi toţi cei din această sală, la oamenii din întreaga lume, să fim uniţi şi să învingem acest rău. Să învingem regimul oribil care se află acum în Rusia. Şi acest regim şi Vladimir Putin trebuie să fie traşi la răspundere personal pentru toate lucrurile îngrozitoare pe care le fac ţării mele, ţării noastre, Rusia, în ultimii ani”, a fost mesajul Iuliei, soţia lui Alexei Navalnîi.

Disidentul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare, a anunţat vineri Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispăşea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracţiuni despre care el a susţinut că sunt înscenate cu scop politic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
navalnîi,
putin,
soţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.