Sondaj: Peste 70% dintre români cred că poluarea este o problemă majoră, dar majoritatea dintre ei nu ar fi dispuşi să facă investiţii sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată

Autor: Roxana Rosu Postat la 28 august 2023 29 afişări

Sondaj: Peste 70% dintre români cred că poluarea este o problemă majoră, dar majoritatea dintre ei nu ar fi dispuşi să facă investiţii sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată

Peste 70% dintre români cred că poluarea este o problemă majoră pe plan local, în timp ce peste 25% sunt de părere că este o problemă destul de importantă, dar majoritatea dintre ei (57%) nu ar fi dispuşi să facă investiţii sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată, arată un sondaj realizat de CIS Gaz, companie românească activă în industria gazelor naturale.

Totodată, peste 80% dintre români consideră că energia regenerabilă este foarte importantă sau destul de importantă pentru sustenabilitatea economiei în anii care vor urma, iar peste 90% atrag atenţia că ar trebui făcute mai multe investiţii pentru a creşte sustenabilitatea sistemului energetic.

În acest context, peste 65% dintre români consideră că printre primele vizate de aceste investiţii ar trebui să fie reţeaua de transport şi distribuţie şi instalaţiile, urmate de starea conductelor şi ţevilor (aproape 31%).

Chiar dacă marea majoritate a participatilor la sondaj cred că poluarea este o problemă în România, mai mult de jumătate dintre ei nu ar investi în surse de energie curată, chiar dacă 1 din 2 români indică energia produsă de panourile solare ca fiind tipul de energie pe care ar prefera să-l folosească.

„Sustenabilitatea economică este o prioritate pentru companii şi guverne de pe întreaga planetă, şi pe bună dreptate. Reducerea impactului asupra mediului înconjurător este foarte importantă dacă vrem să lăsăm în urmă, pentru copiii noştri, o lume mai bună şi mai curată”, spune Sebastian Călugăr, CEO CIS Gaz.

Sondajul privind percepţia românilor asupra problemelor sistemului energetic a fost desfăşurat, la nivel naţional, în iunie 2023 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.383 de utilizatori de internet din România. Puţin peste 50% dintre participanţi sunt bărbaţi, peste 48% au vârsta de cel puţin 45 de ani, iar peste 86% locuiesc în mediul urban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
important,
romani,
problema

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.