Sondaj CURS: Gabriela Firea, cea mai mare cotă de încredere pentru primărie. Locul 2- Traian Băsescu

Autor: Petriana Condrut, Mediafax Postat la 17 februarie 2020 1517 afişări

Sondaj CURS: Gabriela Firea, cea mai mare cotă de încredere pentru primărie. Locul 2- Traian Băsescu

Un sondaj CURS, realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie, arată că Gabriela Firea, actualul primar, are cea mai mare cotă de încredere pentru un nou mandat la Primăria Bucureşti, fiind urmată de Traian Băsescu (29%) şi Nicuşor Dan.

Gabriela Firea este considerată de bucureşteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcţia de Primar General, 40% din cei chestionaţi considerând-o potrivită şi foarte potrivită, arată un sondaj CURS.

Pe locul secund se situează fostul primar al Capitalei şi fost preşedinte Traian Băsescu, cu 29%.

"Multumesc tuturor pentru incredere! Am rezolvat multe intr-un timp scurt si stiu ca mai sunt multe, multe de facut. Imi pun zilnic toata energia la dispozitie, pentru deblocarea problemelor orasului nostru. Un oras european, incantator, dar in care, la 30 de ani de la Revolutie, se simte lipsa investitiilor si a bunei organizari de zeci de ani. Stiu ca unora nu le vine sa creada, dar mi-am inceput real activitatea, dupa depunerea juramantului, constituirea echipei si cateva saptamani de acomodare, acum 3 ani, nu acum 30 de ani!", a scris Gabriela Firea pe Facebook, cu privire la sondaj.

În urmă cu câteva zile, în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", Traian Băsescu a declarat, cu privire la candidatura sa la primărie, că dacă va avea soluţie favorabilă în dosarul cu CNSAS, nu vede un motiv să nu candideze.

Traian Băsescu a fost primarul Capitalei în perioada 2000 - 2004, iar după această perioadă a devenit preşedintele României, pentru două mandate consecutiv.

Sondajul CURS arată că pe locurile următoare se situează Nicuşor Dan (26%), Rareş Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) şi Violeta Alexandru (6%).

Actualul Primar General înregistrează şi cea mai mică diferenţă între părerile nefavorabile şi cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potenţialilor candidaţi înregistrează diferenţe mult mai mari.

În ce priveşte genul persoanei care ar putea administra cel mai bine Bucureştiul, marea majoritate (61%) consideră că nu este important daca primarul general este femeie sau bărbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Un alt fapt relevat de sondajul CURS este acela că bucureştenii îşi doresc în Capitală un echilibru politic într-o proporţie covârşitoare - (90%).

Potrivit sondajului menţionat, principalele 3 probleme cu care se confruntă bucureştenii sunt:

Poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%

Aglomeraţia – 13%

Situaţia din grădiniţe/şcoli - 12%

În legătură cu activitatea Primarului general Gabriela Firea, bucureştenii apreciază în proporţie foarte mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei: favorabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuţi (90%), pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilităţi – 1.000 lei/lună pentru copii (89%) şi 500 lei/lună (adulţi), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%), arată sondajul CURS.

În ce priveşte marile proiecte de infrastructură demarate de Primarul General Gabriela Firea, cele mai oportune sunt considerate:

Spitalul Metropolitan – 94%

Noua sală polivalentă – 93%

Lărgire Prelungirea Ghencea – 93%

Pod rutier Petricani – 92%

Lărgire Şos. Fabrica de Glucoză – 92%

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie pe un eşantion reprezentativ de 1067 de respondenţi la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
basescu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.