Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din România, are circa 100 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus şi a suspendat activitatea din abatorul Freidorf din Timişoara

Autor: Florentina Niţu Postat la 20 iulie 2020 359 afişări

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din România, are circa 100 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus şi a suspendat activitatea din abatorul Freidorf din Timişoara

Smithfield România, cel mai mare producător de carne de porc din România, a suspendat temporar activitatea din abatorul Freidorf din Timişoara, divizia carne proaspătă, ca urmare a depistării pozitiv a 99 de angajaţi cu noul coronavirus, după implementarea unui program de testare a personalului operaţional prin care au fost recoltate 804 teste, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

„Până la această dată, la nivelul întregii unităţi, sunt confirmate 99 de persoane. (...) Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiş fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului. Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare”, potrivit reprezentanţilor DSP Timiş.

Ei adaugă că din totalul de 804 teste prelevate au rezultatele pentru circa 500, iar celelalte sunt în lucru.

„Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranţa şi sănătatea angajaţilor. Toţi angajaţii vor fi remuneraţi integral în această perioadă”, se arată într-o declaraţie de presă de pe site-ul Smithfield.

Încă de la declanşarea pandemiei de COVID-19, Smithfield România a implementat un amplu program, protocoale şi măsuri de protecţie pentru prevenirea coronavirusului. „Suntem în permanent dialog cu autorităţile, ne consultăm cu medici epidemiologi şi infecţionişti.”

Compania a implementat un plan de prevenţie care include măsuri specifice de distanţare socială, dezinfectare riguroasă şi obligativitatea purtării echipamentelor de protecţie.

Grupul este prezent în România din anul 2004, când a achiziţionat fostul combinat COMTIM, din Timişoara şi compania Agrotorvis. După preluarea firmelor româneşti, Smihtfield a investit 600 de milioane de dolari atât în capacităţile de creştere a animalelor, cât şi în abatorul tehnologizat, iar astăzi are 46 de ferme în judeţele Timiş şi Arad, peste 2.300 de angajaţi şi produce cumulat peste 1,2 milioane de porci comerciali pe an, arată datele de pe site-ul companiei.

Compania a dezvoltat un model de afacere integrată, funcţionând cu divizia ferme, divizia carne proaspătă şi Elit, producător de mezeluri intrat în portofoliu anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
porc,
timisoara,
angajati,
carne,
romania,
activitate,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.