Singura companie care operează zboruri de pe aeroportul din Braşov, ia în calcul suspendarea curselor: "Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiţii rezonabile a operării aeronavelor"

Autor: Mirabela Tiron Postat la 27 iunie 2023 48 afişări

Singura companie care operează zboruri de pe aeroportul din Braşov, ia în calcul suspendarea curselor: "Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiţii rezonabile a operării aeronavelor"

Compania aeriană DAN AIR, singura care operează în prezent zboruri pe aeroportul din Braşov, recent inaugurat în urma unei investiţii de 140 de mil. euro,  anunţă că are în plan să suspende toate cursele pe motiv că nu li se "asigură condiţii rezonabile" de operare a aeronavelor. Compania va organiza astăzi o conferinţă pe tema suspendării operării zborurilor de pe aeroportul din Braşov.

“Compania noastră este singura care operează în prezent pe Aeroportul din Braşov. Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiţii rezonabile a aeronavelor noastre”, potrivit oficialilor companiei. Oficialii Dan Air reclamă lipsa infrastructurii de servicii, de la lipsa maşinilor care să alunge păsările de pe pistă la programul de până la ora 19 al aeroportului. Dan Air este o companie fondată de pilotul Dan Iuhas în anul 2017 (când activa sub numele de  Just Us Air) şi care ulterior, în 2021, şi-a schimbat numele, potrivit datelor din presă. Compania ce are în flotă avioane Airbus îşi închiria avioanele pentru curse realizate de alte companii aeriene, precum Air Serbia.

Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, singurul aeroport internaţional construit în România de la zero în ultimii 50 de ani, a fost deschis oficial pentru zboruri pe 15 iunie. Construcţia aeroportului a demarat în martie 2020 şi a costat 140 de milioane de euro, din care 115 mil. euro au provenit din fonduri locale şi 25 mil. euro de la stat. Proiectul cuprinde 10 ghişee de check in, o pistă de 2.800 de metri şi un turn virtual de control al zborurilor, terminalul aeroportului de la Braşov fiind al treilea ca mărime din ţară, după cel al aeroportului Henri Coandă din Capitală şi cel al aeroportului din Cluj Napoca.

Programul de funcţionare al aeroportului din Braşov este cuprins în intervalul 7:00-19:00. ROMATSA, compania care se ocupă de serviciile de siguranţă ale traficului aerian, afirma că nu are suficienţi controlori de trafic aerian care să lucreze în ture, astfel ca aeroportul să fie deschis 24 de ore.  În mai 2021, ROMATSA a decis ca zborurile de pe noul aeroport să fie controlate de la Arad, prin intermediul soluţiei de turn virtual la distanţă.

DAN Air operează zboruri directe spre Bucureşti din Braşov, în timp ce Wizz Air a anunţat că va opera zboruri din august spre Luton (Marea Britanie) din august dar şi spre Dortmund din septembrie. Şi curse charter sunt efectuate de pe acest aeroport.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.