Simple Choices: Numărul românilor interesaţi să achiziţioneze proprietăţi în Dubai a crescut în ultimii 3 ani cu aproximativ 35%

Autor: Andra Stroe Postat la 17 februarie 2024 63 afişări

Simple Choices: Numărul românilor interesaţi să achiziţioneze proprietăţi în Dubai a crescut în ultimii 3 ani cu aproximativ 35%

„În ultimii ani, piaţa din România a fost invadată de oferte destinate românilor de a achiziţiona proprietăţi în Dubai. Pe fondul unor campanii susţinute, efectele s-au văzut în creşterea cu aproximativ 35% a cererii pe acest segment, în ultimii 3 ani. Interesant este faptul că, pe fondul interesului crescut de a deveni proprietari de case sau apartamente în Emiratele Arabe Unite, românii şi-au diversificat căutările şi acum numeroase cereri vin şi pe zona spaţiilor destinate clinicilor medicale sau zonelor comerciale, dovadă că românii investitori nu caută doar relaxare în această zonă, ci vizează să facă şi business,” spune Cristina Stoian, expert imobiliar & CEO al agenţiei imobiliare Simple Choices, cu sediu în Dubai, într-un comunicat de presă.

Potrivit ei, cererea crescută pentru toate tipurile de imobile din EAU determină apariţia unui număr mare de oferte către piaţa din România din partea a numeroase companii imobiliare, însă acest lucru crează situaţii în care românii primesc informaţii diverse şi uneori eronate cu privire la oferta rezidenţială din această locaţie. „În experienţa noastră de 12 ani pe piaţa imobiliară din Marea Britanie, Dubai sau Cipru am înţeles cât este de important să îi oferi clientului o informaţie clară, corectă asupra proprietăţii de care este interesat. Riscul mare la care se supune acesta, atunci când este interesat să investească într-o altă ţară, este acela să se încreadă în mesajele bine împachetate din punct de vedere marketing şi, odată ajunşi la faţa locului, să constate că promisiunea poate fi departe de adevăr. În acest sens, ne-am gândit să organizăm sesiuni de întâlniri între experţi imobiliari, potenţiali cumpărători şi mari dezvoltatori din Dubai, pentru început în Iaşi (duminică, 18 februarie, Palas Mall) şi în Bucureşti (sâmbătă -duminică, 24-25 februarie, Hotel Hilton Garden Inn), în sensul în care să facilităm accesul la informaţii cât mai aproape de adevăr şi bineînţeles, să creştem numărul românilor care devin proprietari în Dubai,” declară Cristina Stoian.

Alegerile românilor, când vine vorba despre achiziţionarea unor proprietăţi imobiliare în Dubai pornesc de la valori de 130.000 de euro şi pot atinge bugete considerabile chiar şi cu şase zerouri. Cumpărătorii sunt antreprenori şi dezvoltatori din România, iar în ultima perioadă aleg această destinaţie, pentru investiţii, medici, IT-işti sau antreprenori a căror activitate presupune munca remote.

Simple Choices este o companie de imobiliare înfinţată în urma cu 12 ani a cărei focus a fost în zona de constructii, property management pentru peste 1000 de persoane, cumpărări, renovări şi revânzări de proprietăţi. Cristina Stoian a deschis agentia în Marea Britanie, iar până în 2019 a activat doar pe piaţa imobiliară din Londra si Liverpool. Începând cu 2019 românca şi-a îndreptat atenţia spre Orientul Mijlociu si Cipru. În 2022, businessul şi-a deschis un sediu în Dubai şi şi-a axat activitatea pe tranzacţii imobiliare, dar şi pe rent to rent management, fiind recunoscută guvernamental şi autorizată de RERA (Real Estate Regulatory Agency), atoritatea care reglementează activitatea agenţiilor imobiliare din EAU. Agenţia are în acest moment 14 angajati şi o cifra de afaceri de 3 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dubai,
romani,
proprietati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.