Simonis: Nu am văzut nicio diferenţă între extremiştii de la AUR sau cei de la USR

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 decembrie 2023 21 afişări

„Este o seară, încă o seară ruşinoasă pentru Parlamentul României”, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, după ce parlamentarii AUR şi USR au protestat în timpul dezbaterilor la buget. „Nu am văzut nicio diferenţă între extremiştii de la AUR sau cei de la USR”, afirmă el.

Simonis: Nu am văzut nicio diferenţă între extremiştii de la AUR sau cei de la USR

„Este o seară, încă o seară ruşinoasă pentru Parlamentul României. Poate cea mai ruşinoasă. Poate că în trecut am făcut şi eu greşeli şi am pus si eu Parlamentul într-o lumină proastă, dar parcă niciodată nu s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat astăzi. (...) Dreap dreptul jenant ceea ce s-a întâmplat”, spune Alfred Simonis.

El afirmă că, „indiferent de numele sau de grupul parlamentar din care face parte un coleg care a avut un comportament care a încălcat regulamentul şi normele de bun simţ va fi sancţionat”.

„Aproape că nu ştim ce se poate face. (...) Astăzi, aproape că a fost foarte complicat să îi diferenţiezi pe cei de la AUR cu cei de la USR. Au strigat împreună, au scandat împreună, au urlat, s-au înghiontit împreună. Azi era o dezbatere pentru legea bugetului de stat pentru 2024. (...) Vom încerca să înăsprim regulamentul cât se poate de tare. Din punctul meu de vedere ar trebui să avem un serviciu de securitate, intern care să intervină în astfel de metode. Eu cred că trebuie să luăm practicile din alte parlamente, anume cei care se comportă ca nişte huligani să aibă interzis accesul în clădirea Parlamentului, cu condiţia să li se trimită nişte linkuri pentru a putea să-şi exercite mandatul de parlamentar, să participe, să intervină şi să voteze online. Nici nu putem să ne luăm la bătaie în plenul Parlamentului, pentru că mai este un pas până acolo.(...) Astăzi au fost poate mai violenţi ca oricând. Nu am văzut nicio diferenţă între extremiştii de la AUR sau cei de la USR”, încheie Simonis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
simonis,
parlament,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.