Şi-a deschis prima afacere cautând-o pe Google, iar acum porneşte o nouă afacere la care nu s-a gândit nimeni

Autor: Ioana Matei Postat la 11 aprilie 2016 45002 afişări  

Şi-a deschis prima afacere cautând-o pe Google, iar acum porneşte o nouă afacere la care nu s-a gândit nimeni
Şi-a deschis prima afacere cautând-o pe Google, iar acum porneşte o...

Paul Nicolau, antreprenorul ce a intrat în afaceri după o căutare pe Google, prin  deschiderea restaurantelor unde comercializa preparate din raci, s-a lansat în urmă cu aproximativ o lună într-un nou pariu: o shaormerie cu fructe de mare. Nicolau  a investit aproximativ 20.000 de euro în afacerea SeaFood Shaorma şi şi-a propus să o extindă în mai multe locaţii din centre comerciale şi chiar şi în afara ţării.  

 ”Shaorma este unul dintre cele mai răspândite produse fast food, iar domeniul meu de activitate este să creez noi nişe pe nişa fructelor de mare. Va fi o revoluţie a shaorma”, descrie antreprenorul Paul Richard Nicolau modul în care s-a gândit să lanseze o afacere prin care să lanseze o ”shaorma de lux”.

Ideea i-a venit în urmă cu doi ani şi jumătate, dar a lansat proiectul în urmă cu aproximativ o lună, aspectele tehnice din spatele pregătirii fructelor de mare pentru shaorma fiind printre cele mai dificile pe care le-a întâmpinat în dezvoltarea proiectului. A ajuns astfel să colaboreze cu un furnizor din Italia, de unde aduce fructele de mare gata de gătire în locaţia din Bucureşti. Nicolau spune că şi-a recuperat deja investiţia şi apreciază că în aproximativ două luni va deschide primele locaţii în centre comerciale din Capitală. Ambiţiile sale depăşesc însă graniţele ţării şi spune că în curând va deschide o shaormerie în Londra. ”Este foarte uşor să îţi faci o afacere acolo, în aproximativ o oră mi-am făcut firmă, pe internet.”

Planurile antreprenorului sunt să extindă afacerea prin francizare, costurile pentru o astfel de franciză fiind între 15 şi 20.000 de euro, potrivit estimărilor sale.

Deocamdată, în cadrul locaţiei din Piaţa Muncii sunt comercializate două sortimente de produse – SeaFood Shaorma (exclusiv cu fructe de mare precum caracatiţă, calamar, sepie, creveţi) şi Ocean Shaorma (ce conţine şi peşte spadă sau ton), la un preţ de 25 de lei, aliniat, potrivit antreprenorului, la preţurile practicate de alţi jucători de pe segmentul fast food.

La data de 15 ianuarie, Nicolau va lansa o altă componentă a afacerii – Shrimpmania – concept prin care îşi propune să comercializeze cantităţi mai mari de creveţi în reţete de taco, quesadilla, hamburgeri, ş.a.,  la preţuri mai mici de 35 de lei. Meniul Shrimpmania va fi disponibil în cadrul locaţiei SeaFood Shaorma şi, potrivit antreprenorului, va reprezenta un alt model pentru o afacere cu francize.

În prezent, Paul Nicolau mai deţine restaurantul Le OacOac Bistro, axat pe preparate din pui de baltă, dar şi pe alte reţete din peşte şi fructe de mare. Restaurantul a fost inaugurat în primăvara anului trecut, în urma unei investiţii de circa 30.000 de euro, iar Nicolau apreciază că a ajuns deja la venituri de aproximativ 100.000 de euro.

Sursa foto: SeaFood Shaorma

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/si-a-deschis-prima-afacere-cautand-o-pe-google-iar-acum-porneste-o-noua-afacere-la-care-nu-s-a-gandit-nimeni-14961616
14961616
comments powered by Disqus
Nu te opri niciodată din alergat! Nu te opri niciodată din alergat!

Sportiv de performanţă, membru al armatei israeliene, contabil, senior manager într-o companie de audit şi CEO al unei companii de leasing operaţional: Tal Lahav a reuşit să le facă pe toate.

vezi continuarea
ZF.ro
INEVITABILUL s-a produs: Încă un brand DISPARE din România. De acum nu veţi mai găsi asta nicăieri INEVITABILUL s-a produs: Încă un brand DISPARE din România. De acum nu veţi mai găsi asta nicăieri
BREAKING NEWS! Încă un gigant mondial vine în România şi deschide birouri la Bucureşti. În câteva zile începe RECRUTĂRILE
ONE.ro
Janina Nectara, 30.000 de dolari pentru o singură postare pe Instagram Janina Nectara, 30.000 de dolari pentru o singură postare pe Instagram
Supermodelul Carre Otis: "Am ales abstinenţa pentru că nu mai voiam să mimez orgasmul"
Cum arată, la 46 de ani, mama lui Răzvan Firea. Este fotomodel pentru creaţiile fiului său
Descopera.ro
Fenomenul EXTREM din Siberia! 'Poarta către IAD' devine din ce în ce mai mare şi prezintă riscuri MAJORE Fenomenul EXTREM din Siberia! 'Poarta către IAD' devine din ce în ce mai mare şi prezintă riscuri MAJORE
Imaginea de la atentatele din SUA, ASCUNSĂ timp de 15 ani
S-a aflat în sfârşit de ce unii oameni sunt STÂNGACI
Go4it.ro
Apple, prinsă cu mâna în borcanul cu miere al Samsung. Este INCREDIBIL cum va arăta iPhone 8 şi ce tehnologii împrumutate de la seria Galaxy S va include. „Cine pe cine mai acuză acum de furt!” Apple, prinsă cu mâna în borcanul cu miere al Samsung. Este INCREDIBIL cum va arăta iPhone 8 şi ce tehnologii împrumutate de la seria Galaxy S va include. „Cine pe cine mai acuză acum de furt!”
Am mers la standul HDM Global pentru a mă juca cu noul Nokia 3310. SURPRIZA de proporţii pe care am avut-o când am intrat în meniul telefonului [VIDEO]
Alcatel A5 LED, primul smartphone acoperit cu LED-uri multicolore interactive
Csid.ro
Cum a slăbit Feli Donose peste 30 de kilograme în 6 luni Cum a slăbit Feli Donose peste 30 de kilograme în 6 luni
De ce sunt periculoase produsele de patiserie? VIDEO by CSID
6 motive să nu faci sex în seara asta

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.