Shell va elimina aproximativ 20% din locurile de muncă din echipa de tranzacţii, pe fondul eforturilor de reducere a costurilor

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 13 martie 2024 14 afişări

Shell va elimina aproximativ 20% din locurile de muncă din echipa de tranzacţii, pe fondul eforturilor de reducere a costurilor

Shell Plc va elimina cel puţin 20% din locurile de muncă din echipa sa de tranzacţii, în timp ce compania continuă să-şi restructureze unităţile de afaceri în încercarea de a reduce costurile, potrivit unor persoane care au cunoştinţă de aceste operaţiuni, scrie Bloomberg.

Angajaţii diviziei - care are câteva sute de lucrători - au fost anunţaţi că va avea loc o reducere semnificativă a personalului, urmând ca alte detalii să fie comunicate în luna aprilie, au declarat persoanele respective, care au cerut să ofere informaţiile în cauză sub rezerva anonimatului.

„Shell îşi propune să creeze mai multă valoare cu mai puţine emisii, concentrându-se pe performanţă, disciplină şi simplificare în întreaga activitate", a declarat un purtător de cuvânt. „Realizarea acestor reduceri va necesita o clasificare ridicată a portofoliului, noi eficienţe şi o organizare generală mai simplă."

Wael Sawan, directorul general al Shell, care a preluat funcţia în ianuarie anul trecut, s-a angajat să fie „necruţător" în îmbunătăţirea performanţei şi în creşterea randamentelor investitorilor. Compania s-a angajat să reducă costurile de operare cu 2 până la 3 miliarde de dolari, iar directorul financiar Sinead Gorman a declarat luna trecută că au fost deja realizate economii structurale de peste 1 miliard de dolari.

Shell a angajat 93.000 de persoane în 2022, faţă de 83.000 cu un an înainte, potrivit raportului anual din 2023. Compania îşi va publica joi următorul raport anual cu cifre actualizate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.