Shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. Conţine o substanţă care pune în pericol sănătatea

Postat la 01 decembrie 2017 694 afişări

La iniţiativa socialiştilor şi verzilor din Parlamentul European, shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. Aceeaşi soartă o va avea şi kebabul, dacă solicitările celor două grupuri politice vor fi adoptate.

Shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. Conţine o substanţă care pune în pericol sănătatea

În Uniunea Europeană se consumă zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma şi kebab, potrivit unei statistici invocate de cotidianul german Bild, iar  România este printre ţările în care cele două preparate se bucură de mare succes. Toate acestea ar putea deveni istorie, însă.

O măsură pe care doresc să o impună socialiştii şi verzii din Comisia pentru Mediu a Parlamentului European ar putea duce la dispariţia shaormei şi a kebabului de pe piaţă. De ce? Pentru că reprezentanţii celor două grupuri politice vor să interzică folosirea fosfatului în conservarea cărnii folosite pentru cele două produse.

Fosfatul “leagă” apa şi diferitele componente ale cărnii; în absenţa lui, carnea pusă la fript, pe obişnuitul rotisor vertical existent în orice shaormărie, s-ar usca şi ar cădea. Problema este că fosfatul poate cauza serioase probleme de sănătate, inima şi sistemul circulator fiind cele mai expuse.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.