Sfaturile lui Charlie Munger, legendarul investitor şi cel ce a fost mâna dreaptă a lui Warren Buffet de peste 60 de ani, pentru reuşită: Aceste trei reguli sunt de bază şi m-au transformat într-un om de succes

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 30 noiembrie 2023 6142 afişări

Sfaturile lui Charlie Munger, legendarul investitor şi cel ce a fost mâna dreaptă a lui Warren Buffet de peste 60 de ani, pentru reuşită: Aceste trei reguli sunt de bază şi m-au transformat într-un om de succes

Drumul către satisfacţia în carieră nu este întotdeauna liniar. După ce a absolvit Facultatea de Drept de la Harvard,  Charlie Munger s-a alăturat unei firme bine cotate din California, scrie CNBC.

Chiar şi aşa, a vrut să câştige mai mult decât ceea ce se putea aştepta un partener senior de drept. Acesta a început să investească în acţiuni, afaceri şi dezvoltare imobiliară înainte de a înfiinţa o firmă de avocatură împreună cu unii dintre colegii săi. 

Legendarul investitor a petrecut mulţi ani de succes la această firmă, dar nu era mulţumit să practice avocatura.

„Îmi plăcea independenţa unui capitalist. Îmi plăcea să descopăr lucruri şi să fac pariuri. Preferam să iau deciziile şi să pariez banii mei. De obicei, credeam că oricum ştiam mai bine decât clientul, aşa că de ce ar trebui să fac în felul lui?” spunea Munger.

Într-o seară, la o cină în Omaha, Munger a făcut cunoştinţă cu Warren Buffett. Warren şi Munger împărtăşeau multe idei în materie de afaceri, finanţe, istorie şi investiţii. El l-a convins să renunţe la avocatură cât mai devreme posibil. În cele din urmă au convenit să intre împreună în afaceri, ceea ce s-a dovedit a fi o decizie incredibil de bună.

„Am trei reguli de bază pentru satisfacţia în carieră, care m-au ajutat întotdeauna. Cred că ele pot ajuta orice tânăr care evaluează o decizie privind cariera. Deşi este aproape imposibil să le respectaţi pe toate trei, ar trebui să încercaţi oricum”, declara Charlie Munger.

Cele trei reguli de bază a celui ce a fost mâna dreaptă a lui Buffet:

1. Nu vindeţi nimic din ceea ce nu aţi cumpăra dumneavoastră.

Cel mai sigur mod de a încerca să obţineţi ceea ce vă doriţi este să încercaţi să meritaţi ceea ce doriţi. Este o idee atât de simplă. Este regula de aur. Vrei să livrezi lumii ceea ce ai cumpăra dacă ai fi la celălalt capăt.

2. Nu lucraţi pentru cineva pe care nu-l respectaţi şi nu-l admiraţi.

În special, trebuie să evitaţi să lucraţi direct sub comanda cuiva pe care nu îl admiraţi şi cu care nu doriţi să semănaţi. Este periculos. Cu toţii suntem supuşi controlului într-o anumită măsură de către figurile de autoritate, în special de către figurile de autoritate care ne răsplătesc. A face faţă în mod corespunzător acestui pericol necesită atât ceva talent, cât şi voinţă.

În general, rezultatul tău în viaţă va fi mai satisfăcător dacă lucrezi sub conducerea unor persoane pe care le admiri în mod corect.

3. Lucraţi numai cu oameni care vă plac.

Am descoperit că un interes intens pentru orice subiect este indispensabil dacă vrei să excelezi cu adevărat. M-am putut forţa să fiu destul de bun la o mulţime de lucruri, dar nu am putut excela în niciun domeniu în am lucrat cu oameni care nu m-au interesat sau cu care nu mi-a plăcut.

Dacă este fezabil, vei vrea să te mişti pentru a face ceva într-un domeniu interesant alături de oameni a căror companie îţi place.

„Am fost incredibil de norocos. Alături de Warren Buffet am reuşit să respect toate aceste reguli şi să mă bucur de rezultat”

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitor,
reguli,
succes,
dreapta,
reusita,
sfaturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.