Sezonul vacanţelor nu se mai termină odată cu sosirea toamnei. Cu cât a crescut cererea pentru vacanţe în lunile de toamnă în rândul românilor şi ce destinaţii aleg

Autor: Andra Stroe Postat la 13 septembrie 2023 46 afişări

Sezonul vacanţelor nu se mai termină odată cu sosirea toamnei. Cu cât a crescut cererea pentru vacanţe în lunile de toamnă în rândul românilor şi ce destinaţii aleg

CP Eturia: Un nou sezon de vacanţe începe să se contureze!

Cererile românilor pentru vacanţele de toamnă au crescut cu 20%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut

„Sezonul turistic s-a transformat în anul turistic. Este adevarat că observăm anumite perioade de creştere, asociate vacanţelor oficiale, dar surprindem un trend ascendent, cu flux continuu, pentru un nou sezon de vacanţe, cele de toamnă. Planificarea călătoriilor pentru toamna aceasta a început deja de câteva luni, determinând o creştere cu 20% a cererilor de pachete de vacanţă pentru acest anotimp, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, observăm că vacanţele elevilor ajută foarte mult atunci când vine vorba de planificarea unei călătorii. Multe familii se bucură de această ocazie pentru a petrece timp de calitate împreună şi pentru a explora destinaţii noi sau pentru a reveni în locurile preferate”, spune Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

Potrivit ei, pachetele de vacanţă pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie au o anumită caracteristică şi anume au plecari fixe, fiind o perioadă propice călătoriilor în destinaţii exotice şi, nu numai. Când vine vorba de destinaţii de descoperit în vacanţa de toamnă, românii se lasă ghidaţi tot mai mult de trendurile din turism şi vor să exploreze destinaţii dintre cele mai diverse, de la Grecia, Sicilia, Spania sau Italia în septembrie, continuând în octombrie cu Japonia, Coreea de Sud sau Statele Unite ale Americii. De asemenea, în noiembrie aleg sejururi exotice în destinaţii precum: Cuba, Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Mauritius sau Seychelles. Peru, Etiopia, India, Tanzania sau Vietnam sunt si ele pe lista de destinaţii căutate de români toamna.

Un avantaj competitiv oferit de acest nou sezon de vacanţă, îl reprezintă faptul că toamna este o perioadă în care tarifele devin mai accesibile la pachetele de vacanţă, sub 790 de euro/ persoană, pentru sejururile din Europa, aici fiind inclus zbor cu bagaj de cală şi cazare în hoteluri de 3 si 4 stele, 7 nopti şi începând de la 650 euro/persoana pentru anumite destinaţii exotice, cum ar fi Dubai si emiratul Ras Al Khaimah sau este 1390 euro/ persoana pentru Mauritius, India sau Malaezia, Thailanda si Singapore, se mai menţionează în comunicatul trimis de companie.

De asemenea, în acest an, consultanţii Eturia au observat că turiştii români revin la obiceiul existent înainte de pandemie de a rezerva din timp vacanţele, fapt ce indică dorinţa acestora a se asigura ca au parte de cele mai bune oferte şi disponibilităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
toamna,
sezon,
destinatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.