Serbia ar putea intra în Uniunea Europeană în 2025

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 19 ianuarie 2018 126 afişări

Serbia ar putea intra în Uniunea Europeană în 2025

Serbia şi Muntenegru ar putea fi următoarele state care vor intra în Uniunea Europeană, cel mai probabil înainte de 2025, a declarat celor de la Reuters Johannes Hanh, comisarul european pentru extindere.

"Este timpul să încheiem munca începută în 1989", a spus acesta, referindu-se la extinderea UE după căderea Zidului Berlinului. "Am stabilit 2025 ca termen-limită pentru integrarea Serbiei şi a Muntenegrului, considerăm că este unul realist dar cu toate acestea foarte ambiţios."

Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia speră să adere la Uniunea Europeană, dar şansele au scăzut în mod considerabil în ultimii ani, odată cu derapajele politicienilor aflaţi la conducere şi cu ascensiunea sentimentelor eurosceptice.

"Putem să exportăm stabilitate sau să importăm instabilitate", a mai spus Hahn.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.