Şeful securităţii Parlamentului de la Ottawa, salutat ca "erou" pentru că a ucis atacatorul

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 23 octombrie 2014 84 afişări

Minştri, deputaţi şi presa din Canada l-au salutat miercuri pe şeful securităţii Parlamentului ca pe un "erou", pentru că l-a împuşcat pe atacatorul care a pătrns în clădirea federală.

Ofiţer al Jandarmeriei Regale a Canadei (GRC) timp de 29 de ani, Kevin Vickers, în vârstă de 58 de ani, ocupă din 2006 postul de Sergeant at Arms (sergent d'armes, în franceză) de la Camera Comunelor, însărcinat cu securitatea Adunării şi membrilor ei.

Imediat după ce autorităţile canadiene au anunţat că un bărbat a fost ucis prin împuşcare în Parlament, la Ottawa, mai mulţi aleşi s-au întrecut în a-l elogia pe Vickers, în pofida faptului că poliţia refuză, pentru moment, să precizeze evenimentele care au condus la moartea unui militar canadian postat în faţa unui monument militar.

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru Sergeant at Arms Kevin Vickers şi forţele de securitate canadiene. Adevăraţi eroi", a afirmat ministrul Justiţiei Peter MacKay într-un mesaj postat pe Twitter.

Ministrul pentru foşti combatanţi Julian Fantino şi-a exprimat într-un mesaj postat pe Twittter "recunoştinţa profundă faţă de Sergeant at Arms Kevin Vickers şi serviciile de securitate pentru altruismul lor".

Senatoarea Linda Frum a postat o fotografie în care apare Vickers şi mesajul "Un erou (...) care a împuşcat atacatorul".

Mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Parlament subliniau, de asemenea, asupra gestului şefului securităţii Camerei, între care Mercedes Stephenson de la postul CTV, care a scris într-un mesaj postat pe Twitter "acţiuni eroice ale Sergeant at Arms Kevin Vickers astăzi (miercuri). El a salvat vieţi".

Un reporter de la postul public CBC Kady O'Malley a scris într-un mesaj postat pe site-ul de miniblogging "amintiţi-mi să-l strâng în braţe pe Kevin Vickers când îl văd data viitoare".

Sergeant at Arms este un post moştenit de la monarhia britanică. Purtând un costum tradiţional negru, bicorn şi spadă, el conduce coloana care-l escortează pe preşedintele Camerei Comunelor în cursul sesiunilor parlamentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
PARLAMENT,
ATAC
/actualitate/seful-securitatii-parlamentului-de-la-ottawa-salutat-ca-erou-pentru-ca-a-ucis-atacatorul-13443188
13443188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.