Şeful CNADNR a inspectat neanunţat şantierul de pe DN 66: Atmosfera era de Adormirea Maicii Domnului

Autor: Andreea Unturica, Gigi Ciuncanu Postat la 21 mai 2014 157 afişări

Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a inspectat neanunţat şantierul de pe DN 66, pe tronsonul Petroşani - Lainici, unde circulaţia este închisă ziua, el remarcând că atmosfera de acolo era de "Adormirea Maicii Domnului", muncitorii prezenţi la lucru fiind foarte puţini.

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a avut, miercuri, o întâlnire, la Târgu Jiu, cu reprezentanţii firmelor care sunt implicate în modernizarea porţiunii respective de drum, întrebându-i, cu această ocazie, de ce îşi bat joc de transportatorii români şi de ce au mai solicitat închiderea circulaţiei dacă nu respectă graficele de lucru.

Şeful CNADNR a precizat, cu această ocazie, că, marţi a fost de unul singur în vizită pe şantierele în care, teoretic, ar trebui să se lucreze la modernizarea unor drumuri din judeţul Gorj, cele constatate pe teren nefiindu-le deloc favorabile constructorilor, care şi aşa înregistrează întârzieri mari în executarea lucrărilor.

"Până la Lainici, de la Petroşani, aş vrea să vă spun că atmosfera era de parcă era Adormirea Maicii Domnului pe şantier. Am întâlnit o echipă de cinci muncitori care puneau plase, o altă echipă care punea plase, se lucra la două podeţe cu câte patru muncitori la fiecare podeţ. Să ştiţi că i-am filmat şi pot demonstra asta. Din cei patru doi lucrau şi doi stăteau prin tufişuri. Aş dori să îmi explicaţi pentru ce aţi cerut întreruperea traficului şi pentru ce există această bătaie de joc la adresa transportatorilor din România?” i-a întrebat Neaga pe reprezentanţii constructorilor.

Unul dintre constructorii prezenţi la întâlnire a încercat să-i explice şefului CNADNR că "de mâine" se va lucra într-un ritm mai bun, Narcis Neaga menţionând că nu acceptă "de mâine", el fiind interesat de ce nu s-a lucrat "până acum".

"Contractual am să vă penalizez, explicaţiile sunt de neacceptat. Suntem în luna mai şi nu aţi făcut nicio lucrare la drum. Nu aţi început până acum nicio lucrare la drum. Vă rog să explicaţi de ce, nu ce faceţi de mâine, ci de ce nu aţi făcut până acum?”, a spus Neaga către Antonio Seve, reprezentant al firmei spaniole Copisa Constructore Pirenaica.

Conform cifrelor vehiculate în timpul discuţiilor, pe tronsonul respectiv de drum constructorii au realizat doar 13,5% din proiect, deşi până acum ar fi trebuit să ajungă la 87% din lucrările pe care ar trebui să le finalizeze spre sfârşitul anului.

Un alt tronson vizitat de Neaga a fost cel dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu, unde lucrările au început în 2006, anul trecut CNADNR contractând o altă firmă pentru a continua proiectul după ce, până atunci, o firmă din Ungaria realizase doar 4% din proiect. În prezent, pe şantierul respectiv lucrările au fost realizate în proporţie de 17%, faţă de 41% cât ar fi trebuit să fie atins dacă s-ar fi lucrat conform contractului semnat de constructori cu CNADNR.

Neaga le-a transmis constructorilor prezenţi la întâlnire că va mai vizita şantierele respective de mai multe ori în perioada următoare, fără să îşi anunţe vizitele, dorinţa sa fiind aceea de respectare a graficelor lucrărilor programate. Şeful CNADNR a menţionat că nu doreşte o prelungire a termenelor de execuţie a lucrărilor întrucât transportatorii înregistrează pierderi în această perioadă, fiind nevoiţi să ocolească zona şi să parcurgă distanţe mult mai mari.

Circulaţia prin Defileul Jiului, pe tronsonul Petroşani - Bumbeşti Jiu, este închisă în fiecare zi lucrătoare de dimineaţa de la ora 8.00 până seara la ora 20.00, o pauză de două ore, între 12.00 şi 14.00, fiind luată de muncitori pentru ca în acest interval şoferii care aşteaptă la intrările în Defileu să îşi poată continua traseul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŞEF CNADNR,
INSPECŢIE,
/actualitate/seful-cnadnr-a-inspectat-neanuntat-santierul-de-pe-dn-66-atmosfera-era-de-adormirea-maicii-domnului-12642619
12642619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.