Şeful CJ Arad, prins în flagrant când a luat mită, dus la DNA Timişoara pentru audieri

Autor: Adina Oşan, De La Dan Lungu Si Liliana Iedu Postat la 24 iulie 2015 181 afişări

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), prins în flagrant când a primit 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost ridicat, vineri după-amiază, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu, unde au avut loc percheziţii, şi a fost dus la DNA Timişoara pentru a fi audiat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), a fost ridicat, vineri, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu şi dus la sediul DNA - Serviciul Teritorial Timişoara, unde va fi audiat pentru luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nicolae Ioţcu a ajuns la DNA Timişoara în jurul orei 17.30, iar la intrarea la audieri a refuzat să facă declaraţii. Ioţcu a fost însoţit de mai mulţi avocaţi, între care şi Gheorghiţă Mateuţ.

Surse judiciare declarau, anterior, că Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit 10.000 de euro mită de la un om de afaceri. Flagrantul a fost organizat în faţa locuinţei lui Ioţcu din localitatea Vladimirescu.

Potrivit surselor citate, banii i-ar fi fost daţi şefului CJ pentru un contract de lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad.

Procurorii DNA Timişoara au făcut percheziţii, vineri, la biroul lui Ioţcu de la CJ Arad şi la locuinţa acestuia. Procurorii au beneficiat în acest caz de sprijinul SRI Arad.

In foto: Nicolae Iotcu. Ciprian Hord / Mediafax Foto

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, Nicolae Ioţcu este acuzat de trafic de influenţă, întrucât şi-ar fi exercitat influenţa în cadrul procedurii organizate la Consiliul Judeţean (CJ) Arad pentru atribuirea unui contract privind dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă unei asocieri de două firme.

"Şi-a exercitat influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad pentru atribuirea, în anul 2014, a contractului de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», pentru ca acest contract să fie câştigat de asocierea în participaţiune a două firme, ceea ce s-a şi întâmplat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora", susţineau sursele citate.

Valoarea contractului a fost estimată la peste 1.600.000 de euro.

Sursele citate arătau că, în 22 iulie, Ioţcu a primit, printr-un intermediar, suma de 35.000 de lei, iar vineri a primit încă 10.000 de euro de la reprezentantul uneia dintre firmele care au câştigat procedura privind contractul de achiziţie de la SJU Arad.

Foto: Liviu Adascalitei / Arhiva Mediafax Foto

Conform surselor citate, şeful CJ Arad ar fi urmat să mai primească, în august, 20.000 de euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Tot vineri, senatorul PNL Cristian Bodea a declarat că preşedintele CJ Arad Nicolae Ioţcu va fi suspendat automat din PNL, potrivit statutului partidului.

Nicolae Ioţcu este preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. Anterior, în perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.

Nicolae Ioţcu are, potrivit ultimei declaraţii de avere din luna aprilie, un teren agricol de 0,45 hectare, în comuna Săvârşin, dobândit în anul 1991, în baza Legii 18. De asemenea, el precizează că, împreună cu soţia sa, Rodica Floarea Ioţcu, are un teren intravilan de o mie de metri pătraţi în comuna Vladimirescu, achiziţionat în 2007.

În declaraţia de avere, Ioţcu menţionează şi un teren intravilan în municipiul Arad, aferent unui apartament, care i-a fost donat lui Alexandru Ionuţ Ioţcu.

Ioţcu mai are o casă de peste 366 de metri pătraţi în comuna Vladimirescu, construită în 2010, şi menţionează şi un apartament de 217 metri pătraţi donat lui Alexandru Ionuţ Ioţcu, în 2011.

El nu are bunuri declarate, însă la categoria conturi şi depozite bancare, precizează un depozit de 66.160 dolari din anul 2010, la Piraeus Bank, încă unul de peste 51.000 de euro din acelaşi an, precum şi altul cu peste 12.000 euro, unde sunt trecuţi anii 2013 şi 2014.

Ioţcu are şi trei fonduri de investiţii - unul de peste 55.000 de euro la SAI Erste Asset Management, din 2014, altul deschis de 135.126 lei la Raiffeisen Bank şi încă unul 65.677 euro, ambele din 2009.

El mai arată că are nouă conturi curente, cea mai mare sumă depusă fiind 4.470 lei la Banca Transilvania, din 2012.

De asemenea, şeful CJ Arad menţionează şi o asigurare de viaţă şi pensie privată la ING Asigurări de viaţă, din 2013, unde este precizat că prima lunară de asigurare este de 886 lei.

Ioţcu a acordat un împrumut SC Transylvania Hotels, unde la părţi sociale este trecută ca titular Rodica Ioţcu, constând în număr de titluri - 22, valoarea fiind de 220 lei. Totodată, el a acordat împrumuturi în nume personal de 15.000 euro şi 14.335 euro.

La debite şi ipoteci, şeful CJ Arad precizează un împrumut de 89.000 de euro, contractat în 2011 şi scadent în 2018, precum şi un împrumut de circa 45.000 de lei, contractat în 2012 şi scadent în 2016.

În anul fiscal precedent, Ioţcu a obţinut un venit de 55.404 lei de la Consiliul Judeţean Arad, iar din dobânzi bancare a avut 751 de dolari şi 6.893 lei. În aceeaşi perioadă, soţia lui Ioţcu a avut un venit din salariu de peste 17.000 lei de la Transilvania Hotels, la care se adaugă aproape 4.800 euro şi 611 lei din dobânzi bancare.

În declaraţia de interese din 10 martie, Ioţcu menţionează că este membru al AJVPS Arad, al Asociaţiei de Vânătoare Lazăr Hunting şi al Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Canalul Morilor.

Totodată, el menţionează calitatea de membru în Consiliul Director al Fundaţiei Universitare "Vasile Goldiş" din Arad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOŢCU,
MITĂ,
AUDIERI
/actualitate/seful-cj-arad-prins-in-flagrant-cand-a-luat-mita-dus-la-dna-timisoara-pentru-audieri-14636760
14636760
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.