Şeful BMW spune că va închide toate fabricile din Maria Britanie şi va lăsa 8.000 de oameni fără loc de muncă dacă Brexit afectează lanţul de furnizori

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 iunie 2018 5985 afişări

Şeful BMW spune că va închide toate fabricile din Maria Britanie şi va lăsa 8.000 de oameni fără loc de muncă dacă Brexit afectează lanţul de furnizori

Unul dintre şefii BMW a avertizat că producătorul auto îşi va închide toate fabricile din Marea Britanie, lăsând 8.000 de oameni fără loc de muncă, dacă Brexitul va cauza întârzieri la graniţă în sistemul lanţurilor de furnizori, potrivit DailyMail.

Avertismentul lansat de Stephan Freismuth, unul dintre executivii gigantului auto, vine la câteva zile după ce Airbus a anunţat că va părăsi Marea Britanie dacă ţara iese din UE fără a încheia un acord – ceea ce ar genera mii de concedieri.

Astfel, presiunea asupra premierului britanic Theresa May este în creştere, iar cabinetul ei încearcă să obţină un acord Brexit.

Aproximativ 8.000 de oameni lucrează în fabricile BMW din Marea Britanie, incluzând fabrica de lângă Oxford şi fabrica Rolls-Royce din Goodwood.

Succesul fabricilor auto reprezintă un exemplu rar pentru industria de manufactură a ţării, iar închiderile de fabrici ar genera o lovitură puternică pentru miniştri şi angajaţi.

„Mereu am spus că facem tot ce putem şi că ne pregătim pentru orice, însă dacă, la sfârşitul zilei lanţul de furnizori va suferi întârzieri la graniţă, nu ne putem produce produsele în Marea Britanie”, a declarat Stephan Freismuth pentru Financial Times.

Acesta a mai spus că BMW a investit semnificativ în Marea Britanie şi că vrea să păstreze fabricile deschise.

Însă a avertizat că orice schimbare în modul cum funcţionează lanţul de furnizori la graniţă ar afecta masiv timpul de producţie şi ar creşte costurile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrici,
bmw,
furnizori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.