PMB: De la 1 iulie, intră în vigoare tarifele majorate pe locurile de parcare din Capitală

Autor: Andra Stroe Postat la 29 iunie 2018 106 afişări

Începând cu 1 iulie 2018, vor intra în vigoare noile tarife privind utilizarea locurilor de parcare din Capitală, în funcţie de zona de parcare, conform reglementărilor aprobate prin votul Consiliului General, anunţă Primăria Capitalei.

PMB: De la 1 iulie, intră în vigoare tarifele majorate pe locurile de parcare din Capitală

"Această măsură este necesară întrucât în Municipiul Bucureşti au fost depăşite valorile-limita stabilite prin legislaţia Uniunii Europene privind calitatea aerului înconjurător, iar una dintre cauze este poluarea rezultată în urmă traficului intens şi a utilizării pe scară largă a autovehiculului propriu. Prin introducerea acestei măsuri, Bucureştiul se aliniază marilor capitale europene care au adoptat un tarif mai mare pentru parcarea în zona centrală, cu scopul de a reduce traficul, şi implicit poluarea, dar şi pentru a promova transportul public şi transportul alternativ. De asemenea, prin implementarea acestei măsuri, va fi eliberată bandă 1 de circulaţie, iar accesul în instituţii publice, precum unităţi de învăţământ şi spitale, va fi mai facil", transmite Primăria Capitalei.

Majorarea tarifelor de parcare stradală se realizează în anumite zone din centrul Bucureştiului, care sunt deja deservite de parcări subterane sau supraterane, precizează PMB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.