Un fost şef a împărtăşit testul simplu pe care îl folosea pentru a decide dacă un candidat este potrivit pentru locul de muncă. Foloseşte doar o cană de cafea şi spune că ar pune pe lista neagră pe oricine nu trece de acest test

Autor: Ioana Matei Postat la 14 august 2023 12100 afişări

Un fost şef a împărtăşit testul simplu pe care îl folosea pentru a decide dacă un candidat este potrivit pentru locul de muncă. Foloseşte doar o cană de cafea şi spune că ar pune pe lista neagră pe oricine nu trece de acest test

Când vine vorba de interviurile pentru un loc de muncă, candidaţii se străduiesc să lase o impresie bună şi durabilă pentru a-şi spori şansele de a obţine poziţia. Dar în loc să examineze cu atenţie CV-ul lor sau să îi judece în funcţie de experienţa anterioară, un fost şef a dezvăluit că el folosea un simplu „test al cănii de cafea” pentru a decide dacă un candidat este potrivit pentru job.

Trent Innes susţine că nu ar angaja pe nimeni care nu trece de „testul cănii de cafea”, deoarece crede că acesta dezvăluie mai mult despre atitudinea unei persoane decât ar putea face orice întrebare din interviu. Era atât de dependent de acest test încât ar pune automat pe o listă neagră orice persoană care nu îl trece, excluzând din start posibilitatea de a lucra în compania sa.

 

Trent, care a lucrat anterior la Xero Australia dar a plecat în septembrie 2021, a împărtăşit anterior micul său truc în timp ce vorbea în cadrul podcastului de afaceri The Venture cu antreprenorul Lambros Photios. Vorbind în podcast în 2019, el a explicat: "Întotdeauna te voi duce să facem o plimbare până la una dintre bucătăriile noastre şi cumva întotdeauna vei pleca de acolo cu o băutură."

 

"Apoi ne întoarcem, avem interviul nostru, iar unul dintre lucrurile pe care le caut întotdeauna la sfârşitul interviului este dacă persoana care face interviul doreşte să ducă acea ceaşcă goală înapoi în bucătărie. Poţi dezvolta abilităţi, poţi acumula cunoştinţe şi experienţă, dar într-adevăr totul se reduce la atitudine, iar atitudinea despre care vorbim mult este conceptul de 'spală-ţi ceaşca de cafea'."

El afirmă că acest truc funcţionează ca un farmec, spunând că bucătăriile din biroul lor sunt întotdeauna foarte curate. A adăugat: "Dacă vii într-o zi în biroul Xero, vei vedea că bucătăriile sunt aproape întotdeauna curate şi strălucitoare, şi asta ţine în mare măsură despre acel concept de a-ţi spăla ceaşca de cafea. Este doar asigurarea faptului că ei vor să se integreze în cultura din cadrul Xero şi vor să îmbrăţişeze tot ceea ce ar trebui să facă."

Dar Trent nu este singurul care judecă o persoană după atitudine în timpul unui interviu: un bărbat a fost respins instantaneu după ce a picat un test la recepţie. Candidatul potenţial a eşuat în interviu în primele cinci minute după ce a intrat în clădire, fiind dispreţuitor faţă de recepţionistă şi făcând cu greu contact vizual cu ea.

 

Sursa: The Mirror, ChatGPT

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.